Reclama1

joi, 10 iulie 2014

Dovezi istorice INCONTESTABILE despre existenta lui PILAT DIN PONT

Dovezi istorice INCONTESTABILE despre existenta lui PILAT DIN PONT




In iunie 1961, s-a descoperit aceasta placa din piatra in ruinele antice romane. Pe ea sta inscriptia care spune: "Pontius Pilatus, Prefect al Iudeilor". Aceasta tablita era un omagiu adus lui Tiberiu, pe care Pilat si-a scris titlul. Inaintea acestei descoperiri multi puneau la indoiala existenta lui Pilat, cel care a ordonat moartea lui Iisus. Evreii care nu il recunosteau pe Iisus ca Mesia, au avut tot interesul sa masluiasca toate documentele si evidentele oficiale ale vremurilor de atunci, cand se faceau recensaminte si exista un sistem foarte performant de evidenta a populatiei. La fel si Vaticanul, pentru a manipula populatia in stilul lor in care au creat religia islamica si proslavesc cultul marianic, fiind implicati adanc in masonerie, cu cavalerii templieri si iezuitii, tin ascunse toate evidentele despre istoria oficiala a acelor timpuri, caci interesul lor este sa il scoata pe acel conducator unic al tuturor religiilor, numit in Biblie anticristul si sa il prezinte ca fiind Iisus salvatorul.
Conform istoriei , Pontius Pilatus, a fost al 5-lea prefect al Romei in Iudea, care a servit sub imparatul Tiberius, a fost mentionat de istoricul Tacitus, Philo din Alexandria, Josephus, Scripturile canonice, Nicodemus, Marcion. L-a succedat pe Valerius Gratus, in anul 26 si a fost inlocuit de Marcellus, dupa scrierile lui Josephus.

Pilat mai este numit dupa nume si rang de catre istoricii Tacitus si Josephus. Eusebiu a mentionat ca Pilat a suferit nedreptati in perioada lui Caligula ( 37-41), ca a fost exilat in Gaul si ca s-a sinucis la Vienne, astazi Franta.

Se presupune ca locul sau de nastere a fost Bisenti in regiunea de astazi Abruzzo, Italia Centrala, unde exista si o casa memoriala.

Influenta prefectilor romani era atat de puternica in Iudeea acelor vremuri, incat ei desemnau si inaltii preoti. Caiafa spre exemplu a fost numit de catre prefectul Valerius Gratus. Pilat locuia in Cezareea, dar calatorea mult in Ierusalim pentru a-si indeplini sarcinile. El se subordona legatului roman din Siria.

Josephus si Philo descriu cateva probelem administrative care s-au intamplat la evrei sub conducerea lui Pilat. S-a intamplat odata ca Pilat sa afiseze imagini cu legea mozaica prin Ierusalim, evreii au fost foarte revoltati, iar Pilat a incercat sa ii bruscheze cu gardieni in timpul protestelor, dupa care acestia i-au scris lui Tiberiu si Pilat a fost fortat sa le dea jos. O alta intamplare notabila a fost, dupa cum relateaza istoricul Philo, ca Pilat a instalat niste scuturi de aur in palatul lui Irod din Ierusalim, care sa il onoreze pe Tiberius, dar nu contineau imagini gravate. Philo scrie ca scuturile "nu erau atat cat sa il onoreze pe Tiberiu ci mai mult sa ii enerveze pe iudei". Evreii au protestat mai intai la Pilat sa le inlature, dar apoi vazand ca nu au nici un rezultat i-au scris din nou lui Tiberiu, iar acesta a ordonat lui Pilat sa inceteze sa mai provoace vrajba si sa le transfere in capitala Cezareei.

Istoricul Josephus mai descrie un incident in care Pilat a cheltuit banii templului, pentru a construi un apeduct. Pilat avea soldati ascunsi printre popor si atunci cand evreii au incercat sa faca o petitie, acestia i-au batut si omorat, pentru a-i aduce la tacere.

In descrierea personalitatii lui Pilat, Josephus il numeste "cu un temperament razbunator si furios"," inflexibil, egoist si fara mila". Jospehus explica ca frica lui Pilat cand iudeii ii scriau lui Tiberiu, era sa nu ii fie descoperite mitele pe care le lua, hotiile, injuriile, executiile ilegale si multe alte nereguli.

Mandatul lui Pilat se incheie cand un grup de Samariteni, care vroiau sa escaveze munetle Gerizim, pentru a descoperi niste artefacte care se presupuneau a fi ingropate acolo de Moise. Dar in satul Tirathana, la baza muntelui, Pilat a trimis un detasament de cavalerie si soldati foarte bine inarmati, i-au arestat pe toti iar liderii lor au fost omorati. Samaritenii s-au plans la Vitellius superiorul lui Pilat, guvernator din Siria, care l-a trimis la Roma sa explice acest eveniment lui Tiberius, dar a ajuns prea tarziu, acesta fiind deja mort.

Multe povestiri exista despre sfarsitul lui Pialt. Eusebiu descrie ca Pilat sub conducerea lui Caligula a trebuit sa plece la Gaul, ca s-a sinucis la Vienne, de unde trupul lui a fost aruncat in Tibru, iar apa fiind tulburata de spiritele rele, l-a dus catre raul Rhone care l-au dus mai departe inspre lacul Lausanne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu