Reclama1

sâmbătă, 24 mai 2014

Suntem la cateva zile de luna iunie: “12 luni si vine urgia”- Iustin Parvu . Vladimir Putin: “Occidentul o sa plateasca…”

Suntem la cateva zile de luna iunie: “12 luni si vine urgia” Iustin Parvu . Vladimir Putin: “Occidentul o sa plateasca…”
Russian President Putin during his meeting with Armenian President Sarksyan in Yerevan

Modelul unei lumi unipolare a esuat, iar sanctiunile impuse Rusiei se vor intoarce impotriva Occidentului“, a decretat vineri, Vladimir Putin, in deschiderea Forumului economic, de la Sankt Petersburg.
Discursul presedintelui rus s-a concentrat asupra situatiei din Ucraina, unde violentele se intetesc, odata cu apropierea scrutinului prezidential de duminica.
Si vineri, in apropiere de Donetzk, au murit 7 oameni: 4 separatisti pro-rusi si 3 membri ai Garzii Nationale Ucrainene.
Liderul de la Kremlin si-a ales cu mare grija cuvintele pentru a vorbi despre alegerile din Ucraina:
Vom respecta decizia poporului ucrainean. Suntem interesati ca la frontiera noastra vestica – si vorbesc fara pic de ironie, in tara nostra sora Ucraina, sa fie restabilite pacea si calmul. Dupa alegeri, vom colabora cu structurile nou alese“, a spus Vladimir Putin.
Presedintele rus, Vladimir Putin, a apreciat, vineri, ca Ucraina este devastata de “un adevarat razboi civil”, cu 48 de ore inaintea alegerilor prezidentiale din aceasta fosta republica sovietica, unde se confrunta fortele loiale Kievului si insurgentii prorusi in estul tarii.
Criza din Ucraina “a aparut pentru ca (presedintele ucrainean Viktor) Ianukovici a respins Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana. A urmat o lovitura de stat, sustinuta de prietenii nostri americani, si in cele din urma s-a instalat haosul si un adevarat razboi civil“, a declarat Putin in cadrul Forumului economic de la Sankt-Petersburg (nord-vestul Rusiei).
Noi morti vineri in conflicte la Donetk
Cel putin cinci persoane au murit, vineri, in luptele dintre militarii ucraineni si insurgentii prorusi in apropiere de Donetk, un bastion al separatistilor din estul Ucrainei, relateaza AFP.
Luptele au avut loc in apropiere de satul Karlivka, la nord-vest de Donetk. Patru persoane ucise par a fi separatisti, iar a cincea unul dintre voluntarii care lupta alaturi de armata ucraineana in est, potrivit unui fotograf al AFP.
ucraina
Rusia sustine ca mercenari straini lupta in Ucraina impotriva prorusilor
Societati militare private straine opereaza in Ucraina, furnizand autoritatilor de la Kiev mercenari pentru a lupta alaturi de trupele guvernamentale impotriva insurgentilor prorusi din est, a denuntat vineri seful Statului Major rus Valeri Gherasimov, relateaza AFP.
“Nu exista dovezi privind participarea societatilor militare private la evenimentele din Ucraina”, a afirmat el, citat de agentiile ruse, fara a oferi detalii despre aceste firme.
“Potrivit informatiilor pe care le avem la dispozitie, zeci de mercenari straini, intre care americani, participa la actiuni militare de partea autoritatilor de la Kiev”, a afirmat pentru agentia Interfax o sursa din cadrul Statului Major al fortelor ruse.
Anterior, Ministerul rus al Afacerilor Externe afirmase, citat de Interfax, ca printre trupele guvernamentale care lupta in orasul Slaviansk, bastion al rebeliunii ruse, se afla “straini care vorbesc engleza”.
“Pentru a zdrobi insurectia (din estul Ucrainei), a fost format un grup de soldati. Ei detin sisteme de artilerie, lansatoare de rachete multiple si avioane de lupta”, a afirmat vineri Gherasimov.
Moscova a denuntat in mai multe randuri prezenta mercenarilor americani alaturi de trupele guvernamentale ucrainene, ceea ce ambasadorul american la Kiev, Geoffrey Pyatt, a dezmintit la jumatatea lui martie.
Cotidianul german Bild am Sonntag a afirmat la inceputul lui mai ca aproximativ 400 de mercenari ai societatii americane Academi, mai cunoscuta sub vechiul nume de Blackwater, luptau alaturi de insurgentii prorusi. Cotidianul a precizat totusi ca nu stie cine a incheiat contractul cu Academi.
Saptamanalul a dezvaluit, de asemenea, ca agentii CIA si ai FBI ajuta autoritatile de la Kiev sa puna capat rebeliunii in estul tarii, fara a se implica direct in confruntari.
Armata ucrainena a suferit, joi, cele mai grele pierderi de cand a inceput operatiunea pentru recastigarea Estului, cuprins de insurgenta separatistilor pro-rusi.
Kievul acuza Moscova ca incearca sa impiedice alegerile prezidentiale de pe 25 mai dupa cel mai sangeros raid din estul tarii, in ultimele luni, pentru trupele ucrainene.
16 oameni au murit dupa atacul asupra unui punct de trecere din Donetk, iar cel putin 32 au fost raniti. Cel putin 13 dintre victime erau soldati, anunta autoritatile locale. In atacul derulat la un punct de trecere din Volnovaha, Donetk, un vehicul blindat a fost lovit de o racheta anti-tanc.
Al doilea atac, desfasurat in regiunea Lugansk, a avut loc in Rubizhne si s-a soldat cu moartea unui alt soldat. Un convoi militar a fost atacat pe un pod de catre militiile pro-ruse care s-au folosit de civili pentru a bloca zona. “Localnicii” ar fi fost folositi ca scuturi umane, au sustinut autoritatile ucrainene.
Premierul ucrainean Arseni Iateniuk a cerut de urgenta o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU in urma violentelor survenite chiar inainte de alegerile prezidentiale de pe 25 mai.
“Avem dovezi ca Rusia incearca sa amplifice conflictul, sa obtina controlul asupra punctelor de trecere de la granita si sa saboteze alagerile” ar fi declarat premierul, potrivit unor surse citate de CNN.
ucraina
Situatia ramane extrem de tensionata in Donetk si Lugansk, regiuni care si-au declarat suveranitate in urma unor referendumuri nerecunoscute de Kiev si considerate ilegale. Separatistii prorusi au cerut alipirea la Rusia.
Incidentele au loc cu doar trei zile inaintea unui scrutin prezidential considerat crucial pentru viitorul tarii, dupa sase luni de criza politica ce au condus tara in pragul unui razboi civil si unei sciziuni.
Potrivit ONU, cel putin 127 de persoane – militari ucraineni, separatisti prorusi si civili – au fost ucise in “confruntari violente” in perioada 13 aprilie-16 mai.
Pe de alta parte, insa, NATO a semnalat miscari de trupe care ar putea sugera “inceputul retragerii” fortelor rusesti masate la granita cu Ucraina.
Premierul Ucrainei sustine insa ca declaratiile Rusiei de retragere ale soldatilor masati la granita sunt doar o “cacealma”.
“Chiar daca trupele se retrag, autoritatile de la Moscova inca ii ajuta pe teroristii armati, care sunt antrenati in Rusia”, a sustinut Arseni Iateniuk, potrivit AP. NATO a estimat ca Rusia a trimis 40.000 de soldati la granita cu Ucraina.
ucraina
Vladimir Putin: Rusia “va respecta alegerea ucrainenilor” la scrutinul de duminica
Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat vineri ca Rusia “va respecta alegerea” ucrainenilor, care voteaza duminica in cadrul unui scurtin prezidential anticipat, relateaza AFP.
“In principiu, conform Constitutiei nu pot avea loc alegeri pentru ca presedintele (Viktor) Ianukovici (…) este presedintele in exercitiu”, a declarat Putin. Dar “noi vrem, de asemenea, ca in cele din urma sa se reinstaureze calmul (in Ucraina), vom respecta alegerea poporului ucrainean”, a adaugat el, asigurand ca Moscova “va colabora cu noile autoritati”.http://stirileprotv.ro/

Sursa: http://deveghepatriei.wordpress.com/2014/05/24/suntem-la-cateva-zile-de-luna-iunie-12-luni-si-vine-urgia-vladimir-putin-occidentul-o-sa-plateasca/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu