Reclama1

luni, 1 septembrie 2014

Ucraina: Forțele Kievului au cedat controlul asupra aeroportului din Lugansk

Ucraina: Forțele Kievului au cedat controlul asupra aeroportului din Lugansk


Militarii ucraineni care asigurau controlul aeroportului din Lugansk au fost nevoiți să părăsească luni zona, după ce au fost supuși unui atac cu tancuri rusești, a anunțat Andrei Lîsenko, purtător de cuvânt al Consiliului Național de Apărare și Securitate de la Kiev.

Lîsenko a precizat că militarii s-au retras la indicația superiorilor, menționând că bombardamentele asupra aeroportului au fost efectuate de „profesioniști”.

Aceasta a mai declarat că în zonă sunt concentrate forțe militare rusești în număr mare.

Anterior, autoritățile de la Kiev anunțau că aeroportul a fost luat cu asalt de un batalion de tancuri rusești, iar ministrul ucrainean al Apărării, Valeri Gheletei, declara la un post de televiziune de la Kiev că țara sa „este în război cu Rusia şi Rusia este cea care decide ce se întâmplă în Donbas”

Totodată, a fost publicată și o hartă cu situația la 1 septembrie a confruntărilor din est. După mai bine de două luni de ofensivă ucraineană, în urma invaziei rusești din ultima săptămână, forțele Kievului au pierdut din nou teren, iar un nou front de luptă a fost deschis în sud-estul țării, la Novoazovsk.






Sursa:http://independent.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu