Reclama1

duminică, 7 septembrie 2014

Ucraina: Separatiștii au încălcat acordul și au atacat Mariupolul (VIDEO)


(VIDEO) Ucraina: Separatiștii au încălcat acordul și au atacat Mariupolul


Explozii puternice erau auzite sâmbătă seara la est de Mariupol, un port strategic la Marea Azov, în a doua zi după semnarea unui armistiţiu între autorităţile ucrainene şi separatişti proruşi.



În zonă au avut loc mai multe explozii puternice, iar un fum gros era vizibil la orizont. Un punct de control deţinut de forţe loialiste era cuprins de flăcări.
Potrivit unor jurnalişti ai AFP, trei tancuri ucrainene cu şenile s-au deplasat spre acest punct de control, însă s-au întors rapid din drum. Zeci de maşini circulau cu viteză mare spre oraş, una dintre ele a fost vizată de tiruri.
Batalionul „Azov” al armatei ucrainene anunțase pe pagina de Facebook că armata rusă a atacat în zona localității Șirokino, situată la câțiva km est de Mariupol. Aceștia au reclamat faptul că asupra lor s-a tras din instalații de tip „Grad”.
Incidentul are loc în contextul semnării unui artmistiţiu, vineri, între Kiev şi rebeli proruşi, la Minsk, în încercarea de a pune capăt conflictului care durează de aproape cinci luni în est şi care s-a soldat cu 2.600 de morţi şi jumătate de milion de refugiaţi. Armistiţiul a intrat în vigoare vineri, la ora 18.00 (18.00 ora României)



Sursa:http://independent.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu