Reclama1

sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Când prostia devine program de guvernare

Când prostia devine program de guvernare, statul este jefuit prin redevenţele la resursele naturale



Ministrul Finanţelor Ioana Petrescu ne uimeşte pe zi ce trece cu capacităţile sale de guvernare. La sfârşitul anului 2014 redevenţele pentru resursele naturale ale României trebuiau recalculate sau era necesară chiar trecerea la o altă metodă de taxare.

Însă, sistemul actual de redevențe pentru resursele naturale ale României va fi prelungit un an, iar de la 1 ianuarie 2016 va fi introdus un nou mod de taxare, ne anunţă Ioana Petrescu, într-un interviu acordat AGERPRES.
Astfel, statul român este păgubit de un guvern şi un ministru al Finanţelor care dau dovadă de o incompetenţă crasă. Ministrul Finanțelor spune că s-a dorit să existe suficient timp pentru consultări cu companiile, mediul de afaceri, societatea civilă, pentru dezbateri în Parlament, astfel încât să existe predictibilitate fiscală. Intenția autorităților este ca acest nou mod de taxare să fie aplicat pentru o perioadă de 10-15 ani.

Guvernul Ponta salvează gigantul OMV Petrom care se bucură de un tratament preferenţial, dar şi prin menţinerea redevenţelor actuale. Compania prejudiciază anual Bugetul de stat cu sute de milioane de euro prin rapoartarea unor cantităţi mici de resurse naturale exploatate.

Prin raportarea unor cantităţi mici de resurse exploatate scade cota de redevenţă, fapt ce generează un jaf la drumul mare, dar acest lucru se întâmplă încă din timpul guvernării Adrian Năstase.Redevențele sunt stabilite prin legea petrolului, lege organică. Începând cu 2004 redevenţa a fost impusă prin legea de privatizare a Petrom pe o perioadă de 10 ani care expiră la sfârşitul anului 2014.

Ioana Petrescu ne transmite faptul că a discutat cu profesorul său de la Harvard despre această problemă, dar şi cu profesorul israelian Eytan Sheshinski. Ioana Petrescu ne dovedeşte încă o dată că este incompatibilă cu postul de ministru al Finanţelor, aceasta nu are capacitatea de a lua decizii fiind un ministru marionetă.

România are parte de o clasă politică profund coruptă, şi are o atitudine servilă în faţa agenţilor externi, fiind vândută total marilor corporaţii.



Sursa: http://www.presalibera.net/



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu