Reclama1

sâmbătă, 1 noiembrie 2014

CU OCHII PE VOT! Specimene de buletin de vot deja ”ștampilate”cu Ponta au fost distribuite prin poștă sau direct în mână (FOTO)

CU OCHII PE VOT! Specimene de buletin de vot deja ”ștampilate”cu Ponta au fost distribuite prin poștă sau direct în mână (FOTO)

Social-democrații n-au încredere în știința de vot a propriilor alegători. Buletine de vot pentru alegerile prezidențiale de mâine, gata ștampilate, au fost distribuite de echipele de campanie în tot județul Vrancea, atât în cutiile poștale ale cetățenilor, cât și din ușă în ușă, fiind înmânate direct cetățenilor.

Pentru cei mai în vârstă, echipele de campanie au dat și asigurări că nu se vor tăia pensiile, “așa cum au făcut ăia răi ai lui Băsescu”, după ce pliante care sugerau că principalul contracandiat al premierului Ponta, Klaus Iohannis, ar intenționa să taie veniturile pensionarilor au fost distribuite prin intermediul Poștei. În ultimele zile, cetățenii au primit hârtii A3, care imită buletinul de vot stabilit de Biroul Electoral Central, care are mentiunea VOTAT în căsuța candiatului Alianței Electorale PSD – UNPR – PC. Distribuția hârtiilor în cutiile poștale a continuat și în prima parte a zilei de azi (sâmbătă).




Purtătorul de cuvânt al BEJ Vrancea, Andreea Necula, reprezentantul Autorității Electorale Permanente în acest organism, spune că până în această seară nu s-a depus nicio sesizare la BEJ cu privire la asemenea afișe, dar spune că este puțin probabil să fie buletine similare cu cele folosite în ziua votării. Oficialul BEJ spune că distribuția unor asemenea materiale ar fi ilegală de vreme ce campania electorală s-a încheiat pe 1 noiembrie 2014, ora 07:00, conform H.G. nr. 521/2014 privind aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare pentru alegerea Președintelui României în anul 2014. De asemenea,Articolul 41 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei prevede că “după încheierea campaniei electorale se interzice difuzarea de mesaje electorale în locuri publice ori private. Social-democrații au negat că s-au distribuit astăzi materiale, spunând că cele tipărite deja au fost “pentru informarea alegătorilor”.
Afișele lui Ponta, proveniență incertă

În Vrancea condusă de Marian Oprișan și afișajul electoral a încălcat flagrant legea. În urma unei reclamații a celor din Alianța Creștin-Liberală, Biroul Electoral Central a stabilit că afișelele electorale ale premierului candidat Victor Ponta încalcă Legea 334/2006 ce priveşte finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, în sensul că nu precizează ce firmă le-a realizat. BEC a respins contestaţia formulată de Alianţa PSD – UNPR – PC la decizia Biroului Electoral Judeţean Vrancea, prin care se constata că bannerele candidatului Ponta trebuie înlăturate. BEJ Vrancea a stabilit că materialele electorale de propagandă pentru Victor Ponta contravin dispoziţiilor art. 29 alin. (2), din Legea nr. 334/2006, precum şi dispoziţiilor art. 37 alin. (2) din Legea nr. 370/2004, aducându-se atingere ordinii de drept în materie electorală. Alianţa PSD – UNPR – PC a făcut contestaţie la BEC în care a arătat că a remediat situaţia, mai exact s-au lipit abțipilduri pe unele dintre materialele distribuite în județ. Primarii ar fi trebui să înlăture bannerele amplasate ilegal, însă acestea sunt în continuare la vedere prin tot județul.

***


Sursa:http://romaniacurata.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu