Reclama1

joi, 17 aprilie 2014

Romania – colonie saraca, exploatata si distrusa de Imperiului Atlantist din Vest (NATO, SUA, UE, FMI, Banca Mondiala etc)



Romania – colonie saraca, exploatata si 
distrusa de Imperiului Atlantist 
din Vest 
(NATO, SUA, UE, FMI, Banca Mondiala etc).

 Tactica pamantului parjolit 

aplicata deoccident romanilor – 

distrugerea rezervelor de apa potabila prin 

fracturare hidraulica inainte ca Romania sa

 intre sub influenta din Est – Rusia lui Putin 

si Eurasia (nom)



Prezint în această postare câteva pasaje extrase dintr-unarticol mai lung, dar interesant, care reliefează aspecte geopolitice relevante și importante pentru viața noastră, a tuturor. Este vorba despre faptul că România este în prezent o colonie săracă (printre cele mai sărace din Europa) ale Imperiului Atlantist (NATO, SUA, UE, FMI, Banca Mondială și criminalii din spatele acestor entități); despre cum trăim într-o perioadă în care sferele de influență se modifică la nivel global și cum România se află chiar la mijloc, între Imperiul Atlantist și noua regiune Eurasiatică ce o are în centru pe Rusia lui Putin; despre cum criminalii din Vest (SUA, UE etc) exploatează (SUG) fără scrupule tot ce pot din România, fără nicio jenă față de repercusiunile aduse mediului sau populației băștinașe (adică românii); despre cum aceiași criminali din Vest DISTRUG CE NU POT EXPLOATA RAPID pentru ca viitorii stăpâni ai României (Rusia) să nu se bucure de resursele rămase pe acest teritoriu – este vorba mai ales de APA POTABILĂ pe care Americanii vor să o distrugă prin fracturarea hidraulică făcută de Chevron (vezi Doamne pentru gaze de șist).

Am selectat mai jos cele mai interesante pasaje din text pe care vă recomand să le citiți! Sunt informații care ne mai oferă niște piese de puzzle în înțelegerea lumii reale în care trăim. Detalii în continuare:
TEXTUL INTEGRAL AICI: 27 ian 2014: Occidentalii aplică asupra României politica “PĂMÂNTULUI PÂRJOLIT”, explică Raoul Weiss, un scriitor, profesor şi traducător francez, care locuieşte în România, la Mera, judeţul Cluj.

Motivații geopolitice ale politicii occidentale a pământului pârjolit aplicată României actuale


PASAJE importante din text:


(atenție: cei care nu au înțeles încă faptul că lumea este condusă din umbră și că oamenii NU sunt liberi, nu vor înțelege pe deplin lucrurile de mai jos; trebuie să citiți mai mult)
- …atrocitățile “democratice”, tot mai vizibile de la an la an, comise de puterile occidentale în țările extra-europene colonizate sau aflate sub regim de neocolonie (inclusiv România)…
Rusia lui Putin – ultimul obstacol care trebuie înlăturat de pe drumul ce duce umanitatea către Statul Mondial, singura cale care ar permite, în concepția lor, extinderea religiei ”laice” a drepturilor omului pe suprafața întregului glob.
Sunt 23 de ani de când Romania a pierdut din nou puțina independență pe care reușise să o cucerească sub regimul (desigur dictatorial) al lui Nicolae Ceaușescu. Pe parcursul acestor 23 de ani, ”importanța strategică” a României a devenit o temă foarte populară de onanie intelectuală pentru ”elitele” românești și, mai cu seamă, pentru grupul de mercenari ai gândirii însărcinați cu legitimarea manevrelor elitelor compradores, adică a tuturor marilor partide constituite – aflate în solda Imperiului Atlantist (ale cărui principale instanțe active pe plan local sunt NATO, UE, FMI și Banca Mondială).
- România se află printre cele două sau trei state cele mai sărace din Europa în termeni de venit per capital. Este foarte logic ca acești auxiliari indigeni ai jafului neocolonial al României să prefere să întrețină masa cu ideea pretinsei ”importanțe strategice” a țării lor și să invoce amenințări exterioare pentru a justifica o politică de strictă obediență față de Imperiul Atlantist (care nu e considerat a fi o amenințare), în loc să o întrețină cu reala bogăție a țării lor (resurse minerale, energetice, agricole), bogăție din ce în ce mai intens exploatată și din care masele nu văd mai nimic.
- România este din punct de vedere strategic importantă în Europa de sud-est, atât pentru Imperiul Atlantist cât și pentru contra-puterea eurasiatică pe cale de formare în jurul Rusiei putiniene, dar nu în același grad și nici de aceeași manieră. Or, această valorizare asimetrică a aceleiași geografii din două perspective imperiale concurente explică destul de mult din comportamentul acestor actori imperiali față de România.

Geografie fizică și umană – România în context geopolitic:

- Controlul României nu este rentabil din punct de vedere geostrategic decât dacă precedă, iar mai apoi însoțește controlul Ucrainei și al Caucazului vestic;
- România (și, mai ales, regiunile sale orientale și meridionale) este, deci, de o înaltă importanță strategică pentru Rusia, fiind depășită, în această privință, doar de poziții de importanță maximă precum Kaliningrad, Odessa sau Tartus.
Adevăratul ciment al imperiilor lumii de mâine va fi apartenența popoarelor, a grupurilor sociale și a indivizilor unor arii culturale ce se definesc mai ales prin răspândirea istorică a diverselor mari religii ale lumii. În Europa, și în special cea de sud-est, aceste religii sunt în număr de trei : creștinismul catolic în Europa centrală (cazul destul de special al austro-protestanților din Estul lumii maghiare, calviniști și unitarieni, ar cere o analiză separată), creștinismul ortodox din Balcani și de pe țărmul Mării Negre (adică inclusiv România, Serbia, Bulgaria, Grecia etc) și islamul sunnit post-otoman în Bosnia, Albania și Turcia.

Poziția geostrategică a României în Imperiul Atlantist: not here to stay

- Istoriografia anti-comunistă a regimului atlantist post-90 prezintă evenimentele din comunism în mod sistematic ca pe o agresiune și o ocupație rusă; amăgiți de către elitele lor vândute, românii, în marea lor majoritate, nu înțeleg încă ce consecințe poate avea pentru ei contextul geopolitic;
În ciuda unei supuneri instituționale a românilor fără precedent din epoca fanariotă încoace, Imperiul Atlantist, care controlează în prezent 100% și în mod discreționar teritoriul românesc, nu are de gând “să rămână aici până la adânci bătrâneți”.
- Ziarul spaniol El Mundo a publicat în ediția sa online un document top secret care aratăcum sunt clasate Statele în funcție de interesele americane în prezent. Romania nu apare în primul grup de « cooperare totală » compus din patru State, nici în cel de-al doilea de « cooperare concentrată » compus din 18 State (dintre care Polonia și Ungaria), nici în al treilea, « cooperare limitată », care cuprinde State ca Franța, India și Pakistan.România rămâne în a patra categorie, care se referă la țări ostile intereselor americane (sursa, aici). (update Ce-i cu noi? în urma unui comentariu primit: se pare că Israelul e în categoria 3 “cooperare limitată” ceea ce e cam dubios, având în vedere că în realitate, SUA şi Israel nu sunt doar FOARTE BUNE PRIETENE, ci sunt şi puncte de comandă de bază în controlul omenirii din umbră)

Povestea unei dezangajări anunțate:

- Există toate condițiile pentru o dezangajare masivă pe termen mediu în Europa de sud-est. (…) Prezența atlantistă în România nu e făcută să dureze (…) Imperiul Atlantist se vede pe sine în România ca pe o forță provizorie de ocupație pe o poziție pe care nu e sigură că o poate apăra pe termen lung.
- Există o atitudine de expectativă a Rusiei față de România; puterea rusă reacționează cu demnitate stoică la provocările rusofobe ale lui T. Băsescu și la simulacrul său de politică a Marii Românii în Republica Moldova; diplomația politică și culturală rusă, bine reprezentată în România, este însă dintre cele mai discrete: rușii nu au nici un motiv să investească strategic prea mult într-o țara care oricum va ajunge în zestrea lor, vrând-nevrând; în ceea ce privește imaginea lor, ei știu că cel mai bine e să strălucească prin absența lor (cel puțin pe plan politic – ceea ce nu împiedică Gazprom-ul să aibă propriul proiect de fracturare hidraulică în Banat), astfel încât nici una din catastrofele la care se expune acum poporul român să nu-i fie imputabilă; de fapt (vezi mai jos), ei știu de asemenea ce cred atlantiștii despre România și la ce efecte psihologice pe termen lung putem să ne așteptăm în urma politicii economice de pământ pârjolit pe care occidentalii o practică în România.

Retragerea din România: pământ pârjolit în exteriorul Carpaților

În București, toți politicienii, indiferent de afilierea lor de partid, se întrec rușinos în servilism fată de Berlin, Bruxelles și Washington.
- Prezentată drept punctul culminant al parteneriatului Romania-NATO, baza de la Deveselu “adăpostește” rachete (pretins defensive, de intercepție și pretins îndreptate împotriva Iranului) care în mod evident nu sunt amplasate în silozuri subterane, ci pe rampe de lansare mobile, ce pot fi rapid îmbarcate pe nave de război sau poate chiar transferate pe cale terestră în interiorul arcului carpatic. În orice caz și în ciuda tuturor riscurilor strategice generate pentru România prin prezența sa, e vorba de o bază de campanie, a priori la fel de puțin integrată în mediul social local ca orice bază similară din Turcia sau Pakistan, deci purtătoare de puține avantaje economice pentru țara gazda și puțin susceptibilă de a promova înrădăcinarea locală a personalului său. În ceea ce privește sucursalele românești ale ONG-urilor lui Soros, este vorba de sucursale de nivelul 2 sau 3 în rețele regionale coordonate îndeobște de la Budapesta.
- Autoritățile imperiale (în acest caz: americanii) nu au ezitat, la primele proteste ale oamenilor din Moldova românească, să declare că lăsarea teritoriului românesc la bunul plac al excavatoarelor și al sondelor CHEVRON de fracturare hidraulică face parte din “parteneriatul strategic” în cadrul căruia România devine parte din dispozitivul anti-rachetă AEGIS, deci carnea de tun a Imperiului Atlantist, în prima linie a unui eventual război balistic.
- Aceste diferențe de tratament ar trebui să fie suficiente chiar și observatorului cel mai puțin pregătit să înțeleagă nu doar (ceea ce mulți români bănuiesc deja) că Imperiul Atlantist nu înțelege decât glasul fermității și al forței, dar mai ales că agenda imperială față de România diferă fundamental de cea dedicată Ungariei – iar aceasta, oricare ar fi de altfel atitudinea guvernelor locale, nu doar față de propria populație (de care imperiul, în ciuda minciunilor sfruntate ale cădelnițătorilor bucureșteni ai “statului de drept”, nu este deloc preocupat) ci și – la un nivel retoric și de acțiune la suprafață – chiar față de Imperiu, sau cel puțin față de reprezentanții săi regionali subalterni și/sau efemeri (cum este UE).
- Referitor la România, exceptând o revoltă populară violentă împotriva abuzurilor genocidare ale supra-exploatării financiare și extractive la care occidentalii supun această țară (revoltă căreia elita economică occidentală nu-i subestimează decât parțial riscurile – v. raportul recent al The Economist Intelligence Unit), oricare ar fi culoarea politică (absolut simbolică) a guvernului în funcție, multinaționalele, care reprezintă brațul economic armat al Imperiului Atlantist, vor continua și intensifica în anii următori o adevărată politică a pământului pârjolit, al cărei obiectiv nu este doar acapararea unui maximum de resurse exportabile (energie, minerale, cereale, lemn, apă și resurse umane, de la exportul creierelor – “brain drain” – până la munca sezonieră în industria agroalimentară, la personal paramedical și la forța de muncă sexuală) la un preț cât mai scăzut, cum se întâmplă în general în toate regimurile coloniale, ci și DISTRUGEREA (chiar gratuită) A TUTUROR RESURSELOR CE NU POT FI ACAPARATE în întregime pe termen scurt și care ar risca să cadă apoi în mâna eurasiatică pe termen mediu. (Mențiune Ce-i cu noi? – AICI E VORBA MAI ALES DE RESURSELE IMENSE DE APĂ POTABILĂ PE CARE ROMÂNIA LE ARE ÎN SUBTERAN, ȘI PE CARE AMERICANII VOR SĂ LE DISTRUGĂ PRIN POLUARE – PRIN FRACTURARE HIDRAULICĂ / EXPLOATARE GAZE DE ȘIST!!! Chestie explicată și în textul din nov 2013 aici: Exploatarea gazelor de șist este despre poluarea apei, nu despre obținerea de energie!)
Etnocidul țăranilor români prin distrugerea cadrului vital în urma exploatării gazelor de șist (care pe termen scurt va avea și pentru metropola colonială, aflată în stare de “eșec al multiculturalismului”, avantajul de a alimenta cu materie albă pompa de sclavi în mod eufemistic numită “imigrație economică”) nu reprezintă o “pagubă colaterală” pe care Imperiul Atlantist se va resemna să o accepte pentru a-și asigura existența și a proteja regiunea de “barbaria rusă”, ci un scop în sine al luptei, ținând cont că reprezintă distrugerea unui teritoriu promis pe termen mediu Eurasiei și a unei populații ortodoxe considerată a priori inaptă pentru procesul de reeducareliberal-libertara impusă de ideologia drepturilor omului.
- Controlul asupra multor sectoare de exploatare (cu excepția sectoarelor strategice în cadrul politicii de pământ pârjolit), administrate anterior de întreprinderi sau instituții ale lumii anglo-saxone (zona 1, casta conducătorilor) a trecut pe rând sub controlul auxiliarelor imperiale europene de zona 2 sau chiar 3, în special către Germania, care în mod evident e menită să preia controlul asupra zonei-tampon dintre Imperiul Atlantist și sfera eurasiatică. Astfel, capitalul german lato sensu (incluzându-le pe cel elvețian și austriac) și cel francez si-au sporit prezența în sectorul bancar, al construcțiilor publice, al supermarketurilor și al rețelelor de energie și apă. In același timp, mai mulți actori economici anglo-saxoni de primă mână, ca Bechtel, foarte prezenți în prima jumătate a anilor 2000, părăsesc pe rând România.

Incertitudini transilvane

In același mod, putem verifica validitatea acestei interpretări (politica de pământ pârjolit) studiind tratamentul hibrid aplicat Transilvaniei. Mulți comentatori ai situației din România (printre care excelentul Claudiu Gaiu ) au subliniat ciudățenia succesului activismului anti-RMGC, care urmărește împiedicarea oligarhului israelian Beny Steinmetz, acționând sub acoperirea unei societăți canadiene (Roșia Montană Gold Corporation), de a distruge o mare parte a Carpaților Occidentali pentru a extrage prin folosirea filtrelor de cianură ce a mai rămas din aurul de acolo după extracții clasice succesive din epoca romană până la imperiul austro-ungar – succes extrem de relativ, dar real, dacă îl comparăm cu dezastrul ce se produce simultan în Moldova, unde mobilizările rurale și urbane nu obțin nici o concesie, ci, din contră, duc la o sporire a politicilor represive. Gaiu remarca, sceptic, că RMGC are “probabil avocați mai puțin buni” decât CHEVRON. Mulți au mai remarcat, de asemenea, că, în această afacere, interesele lui Steinmetz se opun celor ale lui Soros, care, mizând puternic pe creșterea prețului aurului, are tot interesul să limiteze producția sa.
- Dezastrul ecologic pe care proiectul RMGC riscă să-l provoace, ținând cont de datele geografice, ar afecta tot bazinul hidrografic inferior al curburii carpatice, deci și pe cel al Ungariei (zona 2), unde bogăția apei freatice reprezintă în prezent resursa cea mai prețioasă pe termen mediu; Ungaria se opune visceral proiectului RMGC și probabil exercită puternice presiuni diplomatice în acest sens în interiorul instituțiilor imperiale (bineînțeles, distrugerea agriculturii moldave, concurent regional, o preocupă mult mai puțin); (mențiune Ce-i cu noi?: contra Chevron luptăm SINGURI! D’asta mai au un pic și dau drumul la sondele criminale…)
- Caracterul profund disfuncțional al statului român de tip fanariot de după 1990 erodează fidelitatea românilor din Transilvania față de conducerea de la București; în acest sens, indignarea produsă de ușurința cu care elitele de la București își lasă propriul popor fără apărare în fața rapacității multinaționalelor occidentale ar putea, cel puțin în Transilvania, să devină la rândul său un câștig colateral pentru Imperiul Atlantist, accelerând procesul separatist. Transilvania, ea însăși foarte fertilă, ar putea, dacă rămâne – cu prețul sfâșierii României – în sfera Europei occidentale, să devină unul din grânarii viitoarei zone-tampon central-europene – eventualitate care ar putea cu ușurință reprezenta, pentru strategii Imperiului, un bun motiv de a o cruța de politica de pământ pârjolit aplicată masiv zonelor transcarpatice cu populație ultra-majoritar ortodoxă.
foto Icarus Films aderarea romaniei la nato Romania colonie saraca exploatata distrusa Imperiul Atlantist ameroca Vest NATO SUA UE FMI) Tactica pamantului parjolit cine conduce lumea romania
 De citit și asta despre Imperiul atlantist:
Iata un comentariu relevant găsit de cititoarea Gabriela pe site-ul domnului profesor Ion Coja
“Eu sint pro rus ,pro slav ,pravo slavnic si pro chinez si stiti de ce ? Pentru ca avind gena evreiasca si facind afaceri cu multe soiuri de oameni ,am observat ca cei mai cinstiti sint rusii si chinezii .In afaceri rusu iti da mai mult decit ii ceri .Chinezu nu-ti da mai mult dar vorba e vorba si chinezu nu si-o incalca niciodata .Hai sa va zic una .Ii dau-i unui chinez 100.000 de dolari pentru ceva ce urma sa vin peste citeva zile sa ridic .Chinezu imi da o chitanta ,de mana .La timpul inteles ,m-am dus sa iau marfa ,dar pierdusem chitanta . Ma duc la chinez ,acesta ma vede ,..ai venit ,zic da ,deschide seiful si i-mi zice ,da chitanta ,pai am pierdut-o ……nu-i nimic zice chinezul ,eu stiu ca mi-ai dat banii si asta e suficient …………Slavii au cuvinte demult disparute din limbajul si mentalitatea occidentala …….Cinste ,mila ,omenie ,bunatate ,filoxenie ,primitor de oaspeti ,dragoste ,iubire de aproape ,fratie ,prietenie ,frica de Dumnezeu ,iubire de Dumnezeu si chiar logica …pai occidentul cultiva la viteza sunetului omul mecanistic tip ofiter gestapo ,care te impusca daca nu ai bilet in tramvai ,asta este tipul de “om civilizat ” care se doreste a fi construit ,omul mort sentimental , fara capacitate de judecata personala si fara emotii si sentimente umane ,ca politia americana care impusca adolescentii mai tari in gura sau trag in masini unde sint femei la volan si cu copii in masina .Cazurile astea sint normale prin america .Eu le-am spus ,bai eu am crescut intr-o tara comunista dar eu nu am vazut sa impuste un politist pe cineva cu atita usurinta si nici nu am vazut genul de oameni reci ca gheata ,milionari egoisti care ar fura si de la un cersetor .Asta este cultura occidentului.Autoritatile nu mai sint fiinte umane , ci masini ,tarile ,orasele ,satele sint corporatii care trebuie sa genereze profit , nu comunitati unde isi traiesc oameni fenomenul asta numit viata .America pute a demonism. Banul e zeu, lacomia e religie.”
De citit și astea:
5 aprilie 2014: Papa Ioan Paul al II-lea: ”Occidentul a îmbrățișat o cultură a morții”
martie 2014: Sovromul  și Chevronul, de Nicolae Iuga (paralelă  între jaful produs de Sovromurile URSS si jaful actual produs de corporaţiile străine(americane) de tipul “Chevron”) – O comparaţie sumară între exploatarea României învinsă în război de către URSS, prin Sovromuri, şi actuala exploatare a resurselor României colonizată fără război de către  noile imperii, de către companii private din ţările zise „democrate”, înclină balanţa dreptăţii şi a corectitudinii etice în afaceri în favoarea celor dintâi. (…) Azi nu suntem constrânşi de vreun act juridic internaţional, ci suntem pur şi simplu la cheremul SUA & UE, care chipurile ne asigură „securitate” prin integrarea în NATO, dar ne pretind în schimb resurse şi bani, ceva ce în lumea interlopă se numeşte taxă de protecţie. (….) Azi există şantajul şi ameninţările discrete, venite pe căi oculte din partea SUA & UE, precum şi lipsa de coloană vertebrală, servilismul, venalitatea şi corupţia clicii politice româneşti. (…) Evident, scopul nu era ca România să aibă autostrăzi, ci scopul era ca băieţii deştepţi de la Bechtel să câştige nişte bani nemunciţi pe spinarea României, înghiţind 1,6 miliarde euro pentru 52 de kilometri de autostradă. (…) Sovromurile au creat mai multe zeci de mii de locuri de muncă, Chevron şi RMGC promit doar câteva sute. (…) Paradoxal şi ca o ironie a istoriei, afacerile cu sovieticii de pe vremea lui Stalin erau mai cinstite şi mai avantajoase pentru România, decât cele încheiate cu colonizatorii „democraţi” de azi.  (cu mențiunea că exploatarea Gazelor de șist în România nu vizează obținerea de profituri ci pur și simplu OTRĂVIREA ROMÂNIEI – detalii AICI)

http://ceicunoi.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu