Reclama1

joi, 24 aprilie 2014

România este în FALIMENT nedeclarat ....

România este în FALIMENT nedeclarat ....
Conform articolelor Ziarului Financiar in perioada 01 ian 2013 ~ feb 2014 Guvernul Romaniei a luat imprumut suma imensa de aprox.  17 MILIARDE Euro . Acesti bani au fost imprumutati de la banci ( nu de la FMI ) pentru ca salariile si pensiile sa se poata achita si pentru ca sa se rostogoleasca datoriile anterioare.

Acum , cand toata industria este demolata ....firmele private se ascund in Insolventa pt a nu da impozit tarii....Politicienii fura banii Statului ....De unde vom achita uriasa datorie externa care creste cu peste 1 MILIARD Euro /luna ?  Eu ca om de afaceri vad doar un singur scenariu sumbru .....Dezmembrare teritoriala sau Preluarea conducerii tarii de catre cei care ne-au imprumutat ! Groaznica situatie ....si totusi lumea nu stie adevarul .
Toata lumea economica vorbeste cu bucurie de faptul ca Parlamentul a adoptat Noua Lege a Insolventei .  Eu vreau sa informez Romania ca nu este un moment de bucurie acum ....deoarece eu ca TEPUIT cu sute de mii Euro , declar ca nu se schimba Absolut nimic in bine !  Se vrea doar demonstratia faptului ca `` Alesii poporului `` lucreaza ....
In fapt cum stau lucrurile ....Am prezentat in articolele mele din 2013 cum ca FURTUL dat de patronii firmelor intrate-n Insolventa se ridica in vara lui 2013 la aprox  24 MILIARDE Euro !  10 miliarde Euro taxe neachitate Statului , 10 miliarde Euro datorii neachitate firmelor ce au livrat marfuri ``  Insolvabililor `` si 4 miliarde tepe date la banci prin neplata creditelor .  Acum in aprilie 2014 pt ca s-a marit nr. de ESCROCI ce si-au introdus firmele-n Insolventa ... probabil ca JAFUL a ajuns la 30 MILIARDE Euro ....Incredibil ce suma uriasa pt un Stat ce se plange ca trebuie ca pacientii  sa-si achite o parte din medicamente in spital !
Noul Cod al Insolventei ce va intra-n vigoare in curand nu rezolva recuperarea acestor 30 MILIARDE Euro FURATE de catre niste DERBEDEI de la Banci , Bugetul de Stat si Firme Creditoare ( printre care si eu CABLE SRL , Adeplast .....si alte sute de mii de firme pagubite ) . Daca Guvernul Tariceanu pe langa multele lucruri rele ce le-a facut ....s-a ”gandit sa cadoriseasca” in 2006  mediul de afaceri din Romania cu GROAZNICA Lege a Insolventei....acum Guvernul d-lui Ponta ar trebui sa REPARE ceea ce a stricat Guvernul Tariceanu . Politicienii au adus prin introducerea acestei legi in 2006 Dezastrul national Economic si tot ei ar trebui sa rezolve situatia creata . Anume : ar trebui sa dea o LEGE DURA si EFICIENTA prin care in 2 luni toate firmele aflate-n Insolventa sa-si achite toate datoriile . Altfel , INCHISOARE de la  3 la 20 de ani in Functie de suma datorata .

Romania nu are nevoie de LEGEA INSOLVENTEI !  Ci ....de un singur lucru in economie : DISCIPLINA FINANCIARA !

Astfel Statul nu ar trebui sa se imprumute lunar cu peste 1 MILIARD euro , ci ar incasa in doar 2 luni  minim 14 MILIARDE Euro !


Guvernul Boc si acum Guvernul Ponta neavand bani la Buget inventeaza mereu taxe pt populatie si firme private . Tara se afla intr-o saracie extrema ....lumea nu are bani ! Salariile cele mai multe sunt sub 1,000 lei si ele nu pot sa creasca pe viitor deoarece Romania prin ” privatizari ” si-a pierdut toate uzinele profitabile ( sunt deja demolate )  si astfel este la mana firmelor straine ce si-au facut fabrici la noi in tara . Daca salariul minim va creste pana la 1.500 lei pe luna …..ne vom trezi ca intr-un an absolut toate fabricile se vor muta in Basarabia sau Bulgaria .

Noi , pagubitii cu File CEC neachitate cum ne putem recupera banii ? Anul trecut doar 200 si ceva de dosare penale cu File Cec neachitate au fost trimise-n judecata , dintr-un total de peste 100.000 dosare .  Datornicii s-au ascuns in Insolventa si tot ei sunt plansi si “ ajutati ” sa se reabiliteze financiar  . In practica nu este vorba de asa ceva ! Un `` Om de afaceri `` din Oradea a dat tepe de 75 milioane Euro prin Intrarea-n Insolventa, dar are pe alte firme investitii in Energie .... La OTP Bank nu a achitat un credit de 46 milioane euro.

Am cazuri in care dupa 5 ani de la intrarea-n Insolventa a clientilor inca nici nu s-a definitivat “ Planul de Reorganizare “ datorita complicitatii Caselor de Insolventa cu “ sarmanii Insolvabili “ ....daca mai adaugam inca 3 ani pt asa zisa “ Reorganizare “ ajungem la 10 ani timpul Insolventei .  Am cazuri multe in care Administratorul Judiciar nu a inceput deloc , nici acum dupa 5 ani .... etapele Insolventei , deoarece Hotii ce au intrat in Insolventa nu vor sa prezinte Actele cu activitatea firmei . S-au facut plangeri penale impotriva `` Insolvabililor `` pt ca nu se supun cererii de predare a arhivei firmei , dar bineinteles ca nici asa nu se rezolva ceva ..... 
Noul Cod al Insolventei nu rezolva aceste aspecte dureroase pt Pagubiti .
In realitate noi pagubitii suntem pusi pe drumuri ....cheltuim sute de mii euro cu procesele si ne consumam nervos . De noi cine are grija ? NIMENI !  Desi putinii bani ce intra-n Buget ii dam doar noi firmele romanesti serioase . Cei ce au intrat in Insolventa sunt niste Infractori si ei nu dau impozit Statului Roman .
De ce Parlamentul nu a invitat 1000 de pagubiti sa se sfatuiasca cu ei cum sa se rezolve aceasta grava problema a Insolventei ?

Acum firma DELPHI (de componente auto - n.red) isi construieste inca o fabrica la Moldova Noua pt a plati muncitorilor un salariu minim pe economie .  A dat lucrarea de constructie  ( 6 milioane Euro ) unei firme din Ungaria  , deoarece nu au incredere ca o firma romaneasca nu va intra in Insolventa si astfel Garantia lucrarii nu va DISPAREA peste noapte . Delphi vrea garantie pe lucrarea de Constructie ...Astfel a preferat ca o firma ungureasca sa-i construiasca fabrica . Romania datorita Legii Insolventei genereaza NESIGURANTA in Mediul de Afaceri !

Toti politicienii romani rad de Victor Orban premierul maghiar . Dl. Geoana si dl. Cioroianu ziceau anul trecut ca premierul Orban este “ Oaia Neagra a Europei pt masurile dure economice pe care le-a impus “ .....

Pt mine este “ Oaia alba a Europei “ deoarece acum o luna am mers in Elvetia si am parcurs autostrada de Centura a Budapestei . Imi era rusine ca sunt roman si provin
dintr-o tara INAPOIATA total !  In doar 2 ani Premierul Ungariei a realizat o Centura a Budapestei extrem de frumoasa :   4 benzi pe sens + banda de refugiu . Podul peste Dunare are 10 benzi ..... ce fel de Centura are Bucurestiul  ? Nici una ….
Asta din cauza ca a inteles un lucru : in Ungaria trebuie adusi bani la Buget nu prin scumpirea benzinei si a taxelor ....ci prin Introducerea Disciplinei Financiare si prin politica Nationalizarilor .....

Dar cum sa nationalizezi ceva in Romania  ....cand politicienii nici macar nu au dat o lege eficienta pt pastrarea uzinelor privatizate ?  Anume : cei ce au luat de la Stat uzine si fabrici nu au voie sa le devalizeze si sa le Demoleze !  Ele trebuie in cel mai rau caz CONSERVATE !  Nu Demolate !

Valerian Leucuta este intreprinzator, proprietar al firmei SC Cable SRL din Oradea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu