“DULCEA NENOROCIRE” – INDULCITORUL CANCERIGEN, MAI NOCIV SI DECAT ZAHARUL/
Ce să mancam ca sa prevenim cancerul si oboseala/ COLORANTUL CANCERIGEN RAMANE IN “COLA”/ Importanta micului dejun
Gh. Mencinicopschi la Realitatea TV despre ALIMENTATIA SANATOASA si organismele modificate genetic
- despre mancarea sanatoasa (micul dejun, cafea si ceaiul, asocierea alimentelor) si organismele modificate genetic
Financiarul: Documentarul “Dulcea nenorocire”: peste 6000 de produse conţin un îndulcitor care otrăveşte creierul
Aspartamul este considerat a fi cancerigen. Cu toate acestea, acest îndulcitor artificial continuă să fie utilizat în mai mult de 6000 de produse şi milioane de oameni consumă această substanţă chimică zi de zi, crezând că este o alternativă sănătoasă la zahăr. Dacă vă număraţi printre ei, atunci documentarul numit Dulcea nenorocire v-ar fi de mare folos.
Regizorul şi naratorul Cori Brackett, cu care începe filmul, a observat o conexiune între băuturile acidulate pe care le băuse şi efectele negative asupra sănătăţii ei, inclusiv vederea neclară, tulburări de vorbire şi slăbirea membrelor. Ea a fost diagnosticată cu scleroză multiplă şi obligată să se folosească de un scaun cu rotile.
Când a aflat de legătura dintre aspartam şi probleme sale de sănătate, a oprit utilizarea acestor produse, iar simptomele au dispărut. Dar acesta este doar începutul incredibilei poveşti din spatele aspartamului, dezvăluită în detaliu în Dulcea nenorocire.
O poveste despre fraudă şi manipulare
Dulcea nenorocire include multe conversaţii sincere cu victimele aspartamului, inclusiv o femeie care se află la închisoare acum pentru otrăvirea fostului soţ cu aspartam.
În film, de asemenea, puteţi auzi părerea experţilor, cum ar fi Dr. Russell Blaylock, un neorochirurg de renume, care explică de ce aspartamul acţionează ca o otravă pentru creier şi corp.
Dar, probabil, aspectul cel mai important al filmului este dovada fraudei şi manipulării corporative care aprobă utilizarea aspartamului.
Aspartam 101: De ce poate distruge sănătatea
Aspartamul este în principal format dinacid aspartic şi fenilalanină. Fenilalanina a fost modificată sintetic pentru a forma o grupare de metil care se regăseşte în majoritatea dulciurilor. Acea legătură de fenilalalnină şi metil duce la creareametanolului.
Este posibil să fi auzit afirmaţia că aspartamul este inofensiv, pentru că metanolul se regăseşte, de asemenea, în fructe şi legume. Cu toate acestea, metanolul din fructe şi legume este puternic legat de pectină, ceea ce îi permite să treacă în siguranţă prin tractul digestiv. Nu este acelaşi lucru şi cu metanolul creat de aspartam, care nu este ajutat de absolut nimic pentru a fi eliminat din organism.
Metanolul este o neurotoxină care acţionează ca un cal Troian şi este purtată în ţesuturile sensibile din corp, cum ar fi creierul şi măduva osoasă, unde dehidrogenaza de alcool – enzima care se transformă în formaldehidă – face ravagii cu ADN-ul nostru.
Toate animalele, cu excepţia oamenilor, au un mecanism de protecţie care permite metanolului să fie defalcat în acid formic inofensiv. Oamenii nu au acelaşi număr deperoxisome (structuri mici din celule concepute pentru detoxifierea substanţelor chimice), precum au animalele, adică peroxisomele omului nu pot converti formaldehida toxică în acid formic inofensiv, aşa că formaldehida este liberă să provoace daune enorme în ţesuturi.
Există o explicaţie biologică evidentă pentru reacţiile aspartamului
Industria susţine că nu există „nicio explicaţie biologică” pentru problemele de sănătate raportate de atât de mulţi oameni după ce au consumat aspartam. Desigur, acest lucru este menit să te facă să crezi că astfel de rapoarte nu sunt adevărate sau nu au legătură cu aspartamul.
Iată cum funcţionează: atât animalele, cât şi oamenii au structuri mici numite peroxisome în fiecare celulă. Există câteva sute în fiecare celulă din corp şi sunt concepute pentru a detoxifia varietatea de produse chimice. Peroxisomele conţincatalază, care ajută la detoxifierea metanolului. Alte substanţe chimice care se găsesc în peroxisome convertescformaldehida în acid formic inofensiv, dar această ultimă etapă are loc numai la animale.
Aşadar, să recapitulăm: la oameni, alcoolul metilic călătoreşte prin vasele de sânge în zonele sensibile, cum ar fi creierul, care este încărcat cu ADH care transformă metanolul în formaldehidă. Şi din moment ce nu există catalază, formaldehida este liberă să provoace daune enorme în ţesuturi:
Simptomele de otrăvire cu metanol sunt multe şi includ:
Dureri de cap
Zumzet în urechi
Ameţeală
Greaţă
Tulburări gastro-intestinale
Slăbiciune
Frisoane
Probleme de memorie
Tulburări de comportament
Amorţeală
Nevrită
Cancer de sânge, afecţiuni ale creierului şi creşterea în greutate
Filmul Dulcea nenorocire a fost lansat în anul 2004, când riscurile grave de aspartam au fost deja bine cercetate. Dar de atunci, studiile au continuat să dezvăluie riscuri şi mai izbitoare. Anul trecut, cel mai lung studiu făcut vreodată despre efectele aspartamului (care se întinde pe 22 de ani) a ajuns la o asociere dintre consumul de aspartam şileucemie, la bărbaţi. Altă cercetare a arătat că consumul pe termen lung al aspartamului duce la stres, congestie vasculară şi un dezechilibru în oxidarea creierului. Desigur, aşa cum este detaliat şi în Dulcea nenorocire, aspartamul a fost corelat adesea de tumorile pe creier.
În total, 90 de diferite efecte adverse au fost legate de aspartam, inclusiv:
Dureri de cap şi migrene
Spasme musculare
Tahicardie şi palpitaţii la inimă
Atacuri de panică
Creşterea în greutate
Insomnia
Vorbire neclară
Convulsii
Erupţii cutanate
Probleme de vedere
Pierderea gustului
Greaţă
Iritabilitate şi depresie
Pierderea memoriei
Amorţeală
Oboseală
Dificultăţi de respiraţie
Dureri articulare
Cele mai periculoase aditive alimentare de pe piaţă
După ce au vizionat filmul Dulcea nenorocire, mulţi oameni şi-au dat seama cu întârziere că suferă de reacţii la aspartam fără să ştie. Dacă bănuiţi că un îndulcitor artificial ar putea fi de vină pentru un simptom pe care îl aveţi, o modalitate bună de a pune capăt situaţiei este de a renunţa la el. Este uşor, trebuie doar să citiţi cu atenţie etichetele ingredientelor, pentru a evita toţi îndulcitorii artificiali.
Puteţi face următorul test:
- - Eliminaţi toţi îndulcitorii din dietă timp de două săptămâni;
- - După aceste două săptămâni, reintroduceţi un îndulcitor artificial la alegere într-o cantitate semnificativă (de trei ori pe zi);
- - Faceţi acest lucru timp de două, trei zile şi observaţi cum vă simţiţi, comparativ cu perioada când nu aţi consumat îndulcitori;
- - Totuşi, dacă nu observaţi nicio diferenţă în modul în care vă simţiţi după reintroducerea unui îndulcitor, este posibil ca organismul dumneavoastră să nu ofere un răspuns advers imediat. Acest lucru nu înseamnă că sănătatea dumneavoastră nu va fi afectată pe termen lung.
În concluzie, dacă sunteţi în prezent consumatori de aspartam, se merită să urmăriţi cele 90 de minute ale filmului Dulcea nenorocire, apoi să decideţi dacă se merită cu adevărat riscul.
Ce să mâncăm ca să prevenim cancerul
O hrană echilibrată, bogată în vitamine, îţi poate reduce semnificativ riscurile de a te îmbolnăvi de cancer.
Este dovedit prin numeroase cercetări că unele alimente te pot proteja de cancer, aşa cum altele îţi măresc riscul de a face această boală.Antioxidanţii şi fibrele alimentare sunt câteva din substanţele despre care se ştie că pot ţine la distanţă tumorile canceroase. Desigur, acestea nu sunt suficiente pentru a te feri de boală, un rol important în acest sens avându-l şi stilul de viaţă.Astfel, obezitatea, fumatul şi consumul de alcool sunt alţi factori vinovaţi de apariţia multor tipuri de cancere.
Roşii: - Sursă de vitaminele A, E şi C, roşiile conţin licopen, antioxidant care le dă culoarea roşie. Numeroase studii au subliniat că licopenul poate reduce riscul de cancer pulmonar, esofagian, de prostată, gastric şi de colon.
Alte surse de licopen sunt grepfrutul, pepenele verde şi caisele.
Alte surse de licopen sunt grepfrutul, pepenele verde şi caisele.
Spanac: - Această plantă verde conţine carotenoizii, mai ales luteină şi beta-caroten(substanţă transformată de corp în vitamina A), antioxidanţi puternici care protejează organismul de acţiunea radicalilor liberi, implicaţi în apariţia a numeroase boli, inclusiv cancer. Pentru a beneficia de aceşti nutrienţi, este bine să consumi frunze crude sau fierte în aburi câteva minute.
Usturoi: - Componenţii sulfuroşi care dau gustul specific intens al usturoiului pot neutraliza acţiunea substanţelor cancerigene şi pot opri creşterea tumorilor maligne.Consumul de usturoi poate fi de ajutor în prevenirea cancerului de stomac, de colon, esofagian şi de pancreas. Femeile care consumă usturoi cel puţin o dată pe săptămână au cu până la 30 la sută mai puţin riscuri de a face cancer de sân, se arată într-un studiu american.
Broccoli: - Această legumă este o sursă bună de vitamina C, 100 grame de broccoli furnizând mai mult de jumătate din doza zilnică recomandată din această vitamină. De asemenea, broccoli conţine antioxidanţi, precum sulforafanul, şi alţi compuşi cu rol în prevenirea cancerului. Consumat de câteva ori pe săptămână, broccoli este asociat unui risc mai mic de cancer de colon, de plămâni şi de sân, potrivit studiilor. Această legumă scade şi probabilitatea de infecţie cu Helicobacter pylori, bacterie implicată în apariţia ulcerelor şi tumorilor stomacale.
Peşte gras:- Sardinele, macroul, păstrăvul şi somonul sunt surse de acizi graşi omega-3, care pe lângă protecţia pe care o oferă faţă de cancer, pot ajuta şi la încetinirea dezvoltării tumorilor maligne. Femeile care consumă peşte gras săptămânal au cu până la 74 la sută mai mici riscuri de a se îmbolnăvi de cancer de rinichi.
Fructe de pădure:- Afinele conduc în topul fructelor bogate în antioxidanţi şi alţi compuşi care diminuează riscul de instalare a cancerului. Compuşii fenolici din afine pot inhiba dezvoltarea celulelor cancerului de colon, iar kemferolul, o substanţă din clasa flavonoidelor le poate proteja pe femei de cancer ovarian.
Merişoarele, murele şi fragii sunt, de asemenea, surse bune de antioxidanţi.
Jurnalul: Gigantul Pepsi Cola întârzie să scoată din reţetă colorantul cu potenţial cancerigen. Ce a anunţat compania
O organizaţie de protecţie a mediului a anunţat că substanţa folosită de Pepsi pentru colorarea celebrei băuturi conţine un nivel mult prea ridicat de substante cancerigene, chiar şi după ce compania a anunţat că va schimba formula de preparare, scrie Huffington Post.
În luna martie, companiile PepsiCo Inc. şi Coca-Cola.co au sustinut că-şi vor modifica reţetele pentru culoarea caramel a băuturilor, la nivel naţional, pentru a respecta noua legislaţie adoptată în California, conform căreia băuturile care depăşesc un anumit nivel de substanţe considerate periculoase pentru organism să fie etichetate cu un semn de avertizare pentru pericol de cancer.
Substanţa considerată periculoasă este 4-Methylimidazole, care se formează în urma procesului de fierbere. Substanţa chimică a fost legată de cancer la şoareci de laborator în cadrul unui studiu, dar nu există dovezi că ar reprezenta un risc pentru sănătatea oamenilor, potrivit Asociaţiei Americane a Băuturilor Răcoritoare. Autoritatea pentru Alimente şi Medicamente din SUA afirmă că o persoană ar trebui să consume peste 1.000 de doze de Coca-Cola sau Pepsi pe zi pentru a acumula o doză de substanta chimică similară cu cea folosită pe şoareci în testele de laborator.
Organizaţia de protecţie a mediului The Center for Environmental Health a descoperit că din luna martie, de când Pepsi şi Coca-Cola au anunţat că vor reduce nivelul de 4-Mel din băuturile sale răcoritoare, Pepsi pare să fi respectat acest lucru doar pentru produsele comercializate în interiorul statului California, cele din exterior rămânând exact la fel.
Pepsi a anunţat că furnizorul colorantului îşi schimbă formula de preparare, procesul fiind complet la nivel naţional în februarie 2014. Potrivit reprezentanţilor companiei, schimbările vor fi făcute şi la nivel global, însa aceştia nu au precizat intervalul de timp necesar pentru a respecta noua formulă de preparare.
O organizaţie de protecţie a mediului a anunţat că substanţa folosită de Pepsi pentru colorarea celebrei băuturi conţine un nivel mult prea ridicat de substante cancerigene, chiar şi după ce compania a anunţat că va schimba formula de preparare, scrie Huffington Post.
În luna martie, companiile PepsiCo Inc. şi Coca-Cola.co au sustinut că-şi vor modifica reţetele pentru culoarea caramel a băuturilor, la nivel naţional, pentru a respecta noua legislaţie adoptată în California, conform căreia băuturile care depăşesc un anumit nivel de substanţe considerate periculoase pentru organism să fie etichetate cu un semn de avertizare pentru pericol de cancer.
Substanţa considerată periculoasă este 4-Methylimidazole, care se formează în urma procesului de fierbere. Substanţa chimică a fost legată de cancer la şoareci de laborator în cadrul unui studiu, dar nu există dovezi că ar reprezenta un risc pentru sănătatea oamenilor, potrivit Asociaţiei Americane a Băuturilor Răcoritoare. Autoritatea pentru Alimente şi Medicamente din SUA afirmă că o persoană ar trebui să consume peste 1.000 de doze de Coca-Cola sau Pepsi pe zi pentru a acumula o doză de substanta chimică similară cu cea folosită pe şoareci în testele de laborator.
Organizaţia de protecţie a mediului The Center for Environmental Health a descoperit că din luna martie, de când Pepsi şi Coca-Cola au anunţat că vor reduce nivelul de 4-Mel din băuturile sale răcoritoare, Pepsi pare să fi respectat acest lucru doar pentru produsele comercializate în interiorul statului California, cele din exterior rămânând exact la fel.
Pepsi a anunţat că furnizorul colorantului îşi schimbă formula de preparare, procesul fiind complet la nivel naţional în februarie 2014. Potrivit reprezentanţilor companiei, schimbările vor fi făcute şi la nivel global, însa aceştia nu au precizat intervalul de timp necesar pentru a respecta noua formulă de preparare.
Hotnews: Utile: Cartofii prajiti sunt adevarate bombe alimentare: 3 motive importante pentru care ar trebui sa-i eviti; Ce risc teribil iti asumi daca sari peste micul dejun!; Unghiile iti “spun” cum stai cu sanatatea
Ce risc teribil iti asumi daca sari peste micul dejun! Oamenii de stiinta au mai descoperit un motiv important pentru care ar trebui sa mananci dimineata. Potrivit unui nou studiu, publicat de doctorulzilei.ro, femeile supraponderale care sar peste micul dejun pot dezvolta rezistenta temporara la insulina. Rezistenta la insulina apare atunci cand, in ciuda faptului ca pancreasul produce o cantitate suficienta de insulina, celulele din organism sunt rezistente la efectele acesteia. In aceasta situatie, organismul necesita o cantitate mai ridicata de insulina pentru a-si indeplini functiile specifice. Drept urmare, pancreasul va produce o cantitate mai ridicata de insulina. Persoanele cu rezistenta la insulina sunt predispuse de doua ori mai mult la deces prin infarct sau atac cerebral. Mai mult, acesti pacienti au un risc de 5 ori mai mare de a dezvolta diabet de tip 2, noteaza Libertatea.
Cartofii prajiti sunt adevarate bombe alimentare: 3 motive importante pentru care ar trebui sa-i eviti. Odata cu 150 de grame de cartofi prajiti (cat cantareste, in medie, o portie mare de la un fast-food) veti aduce in organism cel putin 550 de calorii, iar o punga de 100 de grame de chipsuri este echivalentul a peste 500 de calorii, care provin, in cea mai mare parte, din grasimi nesanatoase. Insa, cartofii prajiti nu iti afecteaza doar silueta, ci cresc riscul celor mai temute boli. 1. Povoaca diabet si boli de inima: cartofii prajiti pot ridica nivelul colesterolului si bloca arterele, pot provoca diabet si boli ale inimii. Mai mult decat atat, uleiul incins folosit produce substante cu potential cancerigen. De asemenea, este bine de stiut ca asocierea grasimilor din ulei cu carbohidratii din cartofi perturba metabolismul si duce, de asemenea, la cresterea in greutate si la diverse afectiuni. Continuarea in doctorulzilei.ro
Uite ce sa mananci ca sa ai energie toata ziua! A venit weekenedul si dupa o saptamana de munca resimti oboseala. Pentru a te reface, poti apela cu incredere la cateva alimente din frigider. Iata ce iti da energie. De cele mai multe ori, dimineata, cand simti ca de abia iti poti tine ochii deschisi ai tendinta sa iti faci repede o cafea. Dar ea nu te energizeaza cum ar face-o de exemplu: O portie de fructe. Cele mai eficiente sunt portocalele, kiwi, ananasul si grepfrutul deoarece contin vitamina C. Aceasta are efect similar cofeinei, activand insa si sistemul imunitar, apoi pentru ca vin la pachet cu magneziu, care este un energizant natural.
Un amestec de legume. Pe lista celor care combat oboseala sunt ardeiul gras şi cel iute, conopida, spanacul şi frunzele de năsturel. Aceste legume aduc combinaţia ideală de vitamina C şi acid folic, cei doi nutrienţi care activează sistemul vascular şi luptă cu senzaţia de oboseală.
O bucată de brânză fermentată sau un pahar de iaurt integral. Lactatele, în general, combat senzaţia de oboseală deoarece furnizează organismului calciu şi magneziu. Deficitul de calciu se resimte mai tare atunci când consumi multă energie fizică sau intelectuală.
Un mic-dejun format din fulgi de ovăz, ciocolată neagră şi fructe uscate. Oligoelementele şi magneziul sunt cele care te energizează şi susţin efortul intelectual şi fizic. Specialiştii susţin că deficitul de magneziu este una din cauzele senzaţiei de oboseală, iar doza zilnică recomandată este de 360 mg pentru femei şi 420 mg pentru bărbaţi.
O sticlă cu apă. Când te simţi epuizat nu uita de apă. De fapt de lichide în general. Dacă te deshidratezi, starea de oboseală va fi mai accentuată. Astfel, pe lângă apă, e indicat să bei suc de portocale, lapte cu cacao şi ceaiuri, informeaza Click.
Sursa: http://www.razbointrucuvant.ro
Buna treaba ! Felicitari !
RăspundețiȘtergere