Reclama1

marți, 8 iulie 2014

Van Rompuy: Daca publicul nu doreste extinderea UE, “noi o vom face oricum”

Van Rompuy: Daca publicul nu doreste extinderea UE, “noi o vom face oricum”



Intr-o interventie grosolana, facuta intr-un moment nepotrivit, presedintele neales al Consiliului European, Herman Van Rompuy, l-a avertizat pe Vladimir Putin ca UE intentioneaza sa controleze toate statele din flancul vestic al Rusiei.

In cadrul unui interviu dat publicatiei De Standaard, Van Rompuy vorbeste despre “visul” sau ca toate statele balcanice sa se integreze in UE. El numeste “un gand insufletitor” ideea potrivit careia “intregul teritoriu European dinafara Rusiei” sa fie legat intr-un fel de UE.
Admite ca nu stie daca exista sprijin public pentru o asemenea miscare, “DAR NOI O VOM FACE ORICUM”.

Comentariile lui Rompuy, facute pe fondul tensiunilor care au urmat actiunilor Bruxelles-ului de asezare a Ucrainei pe calea integrarii europene, dau crezare temerilor lui Putin potrivit carora, intr-un final, UE intentioneaza sa isi aseze tancurile pe “gazonul” Rusiei.
Construirea unei aparari commune a UE reprezinta una din prioritatile strategice pentru elita din Bruxelles, care incearca sa construiasca “un stat numit Europa”.

Majoritatea populatiei britanice nu cunoaste acest lucru, dar un angajament al Marii Britanii si al celorlalte state membre pentru politici comune de aparare, securitate si externe a fost prevazut in Tratatul de la Maastricht, in 1992.
In anii recenti, UE a aprofundat integrarea fortelor militare ale statelor membre prin stabilirea Politicii Comune de Aparare si Securitate.
Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande sunt vocile din linia intai pentru o forta de aparare comuna a UE.

In anul 2008, un raport al unui apreciat rezervor de gandire olandez a avertizat ca UE urmareste “o politica militara teritoriala” secreta. De asemenea, a acuzat UE ca foloseste ca acoperire Agentia Spatiala Europeana pentru a dezvolta tehnologii precum sistemul de sateliti Galileo, pentru uzul autoritatilor civile, dar si militare.
In iulie anul trecut, Martin Schulz, presedintele socialist german al Parlamentului European, a afirmat: “Avem nevoie de un sediu pentru misiuni civile si militare in Bruxelles si trupe dislocabile”.
In acelasi timp, Comisia Europeana propunea sa “detina si sa opereze” propriile drone de supraveghere.

In decembrie 2013, in cadrul unei intalniri a Consiliului European, statele membre au fost de acord sa “ aprofundeze cooperarea pe aparare”. La o conferinta de presa ulterioara, David Cameron a insistat asupra faptului ca Marea Britanie nu va permite institutiilor europene sa detina si sa opereze capacitati militare proprii.
Cu toate acestea, adevarul este ca Marea Britanie nu are cum sa impiedice un grup al statelor membre UE sa isi creeze propria forta de aparare “interguvernamentala” si sa solicite UE sa o administreze.
In ultimul sau interviu, Van Rompuy spune ca Bruxelles-ul intentioneaza efectiv sa creeze o granita nationala a UE de la Cercul Arctic pana la granita Turciei cu Irakul.
Acest fapt ar putea ameninta legaturile istorice de comert si politice ale Rusiei cu Europa de Est, asa ca este greu de crezut ca rusii il vor crede pe Van Rompuy cand spune ca UE nu intentioneaza sa creeze “o schimbare geopolitica”.

In 2007, portughezul Jose Manuel Barroso, fost maoist, care este presedintele Comisiei Europene, a spus ca ii place sa compare UE “cu organizarea unui imperiu”. El a mai spus ca “Avem dimensiunile unui imperiu. Consider ca este o constructie mareata”.
Interviul lui Van Rompuy arata clar ca elita UE intentioneaza ca imperiul sa ajunga la marginea Rusiei.
Ca raspuns la interviul lui Van Rompuy, un purtator de cuvant al Biroului Extern si al Commonwealth-ului a afirmat: “Diversitatea Europei inseamna ca o Europa ca un intreg care sa cuprinda totul nu poate functiona. Nu se poate impune o uniune federala etansa unui grup atat de variat de state. Nu exista vointa politica pentru a se face acest lucru”.
“Numai 31% din populatia Uniunii Europene au o parere pozitiva asupra UE. Doua treimi cred ca vocile lor nu conteaza in UE. Aceasta nu este vocea populatiei care ar crede ca “Statele Unite ale Europei” constituie raspunsul la problemele lor. Europa trebuie privita ca o retea, nu ca un bloc” .

Vicepresedintele UKIP, Paul Nuttall, a spus ca afirmatiile lui Van Rompuy “demonstreaza mentalitatea expansionista inspaimantatoare a federalistilor fanatici”. Potrivit lui, Van Rompuy “arata o licarire rara de sinceritate cand recunoaste ca dorinta de extindere a UE vine fara aprobare publica.”

Sursa:http://votp.info
Autor: M.E. Synon
Sursa: http://www.breitbart.com/Breitbart-London/2014/05/01/van-rompuy-says-europe-will-expand-without-public-backing?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

2 comentarii:

  1. pai e si normal sa bage toate tarile, ca tarile astea care nu sunt in UE inca mai au resurse si au ce demola si termina economia si ar mai face si un val de sclavi cum a facut cu noi bulgari etc si interesul democratiei capitaliste este o inrobire a oamenilor de catre masoni evrei care conduc lumea la ora actuala . Asta cu comunitatea europeana este egal cu zero din contra am pierdut tot ce am avut .NU E VORBA DE COMUNITATE IN NICI UN STAT , ori ce guvern din ori ce stat este compusa din oameni bogati care vrea sa traiasca linistiti cu tot neamul lor pe spatele fraierilor sute de ani de acum in colo si au reusit .un om normal nu are nici un drept nici aici si nici in intr-un stat din comunitate .acum conduc oameni mincinosi ,hoti ,care nu au rusine,perversi ..etc.Pana in ani 90 tatile astea democrate si america era plina de someri si scandaluri politice ,acum sant cu o economie inchegata si noi care nu aveam un somer am ajuns de rasul lor.(tigani si hoti adica romania) asta e POLITICA UE .

    RăspundețiȘtergere