Reclama1

luni, 14 iulie 2014

Vezi ce mesaje le-au mai fost transmise iniţiatorilor Legilor Big Brother la protestele de la Bucureşti, Cluj şi Iaşi

“Vă rugăm să ne scuzaţi: (şi) pe mama voastră o supravegheaţi?” Vezi ce mesaje le-au mai fost transmise iniţiatorilor Legilor Big Brother la protestele de la Bucureşti, Cluj şi Iaşi 

“Ce face SRI, ne priveşte pe toţi”, “Adevărul trist, Dumbravă-i voyeurist”, “SRIously”, “vă rugăm să ne scuzaţi: (şi) pe mama voastră o supravegheaţi?”, “you are really fACTup”, “Cea mai proastă meSRIe” sunt câteva dintre mesajele tinerilor care au protestat ieri, la Cluj şi Bucureşti, împotriva Legilor Supravegherii (denumite în presă şi Legile Big Brother 1 şi 2), privitoare la înregistrarea datelor utilizatorilor de cartele preplătite şi a reţelelor de internet şi care permit încălcari grave ale dreptului la viaţă personală.
Protestatarii de la Bucureşti au acuzat şicane din partea autorităţilor (în condiţiile în care un miting se notifică Primăriei, nu are nevoie de autorizare), iar în timpul evenimentului au refuzat să stea în ţarcul amplasat de Jandarmerie. Banerul cu mesajul “Ce face SRI, ne priveşte pe toţi” a fost depus la final pe treptele sediului SRI din Capitală (sursa aici).
Un protest pe aceeaşi temă a avut loc ieri şi la Iaşi, unde manifestanţii au distribuit limonadă gratis trecătorilor, solicitându-le însă, în schimb, să-şi prezinte datele de identificare. În acelaşi timp, pe reţelele de socializare au început să circule şi glume legate de Legile Supravegherii. Astfel, o ştire despre introducerea internetului gratuit pe autobuzele din Braşov a fost postată cu mesajul “La urcarea în autobuz vă rugăm să prezentaţi biletul sau abonamentul şi un act de identitate”.
Astăzi, de la ora 18.00, pe b-dul Mihai Viteazul din Sibiu este anunţat un alt protest.
GALERIE FOTO:
BUCUREŞTI:
protest bucuresti
protest bucuresti 2
CLUJ:
protest cluj 1
protest cluj 2
protest cluj 3
protest cluj 4
protest cluj 5
protest cluj 6
protest cluj 7
IAŞI
protest iasi 1
protest iasi 2
Sursa foto: Rezistenţa Urbană şi Facebook
 http://romaniacurata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu