Reclama1

joi, 24 iulie 2014

Incomparabilul Cristos


Incomparabilul Cristos


Cu peste 1900 de ani in urma a existat un om nascut contrar legilor vietii. Acest om a trait in saracie si a fost crescut in obscuritate. Nu a calatorit mult. O singura data a traversat granitele tarii in care a trait; aceasta s-a intamplat in timpul exilului din copilarie.
Nu a avut nici bogatie si nici influenta. Familia Lui era modesta si nu a avut nici pregatire si nici educatie. Cand era inca bebelus El l-a ingrozit pe un rege; in copilarie i-a uimit pe intelepti; la maturitate guverna cursul naturii, umbla pe valuri ca si cand erau pavaj si poruncea valurilor sa taca;
A vindecat multimile fara medicamente si n-a luat plata pentru serviciile Lui. Nu a scris nicicand o carte si totusi, toate bibliotecile tarii, nu ar putea cuprinde cartile ce au fost scrise despre El. Nu a compus niciodata vreun cantec si totusi a oferit teme pentru mai multe cantece decat toti compozitorii la un loc.
Nicicand nu a fondat vreun colegiu, insa toate scolile lumii la un loc nu se pot lauda, ca au un numar la fel de mare de studenti.
Niciodata nu a convins vreo armata si nu a recrutat vreun soldat si totusi niciodata vreun conducator nu a avut mai multi voluntari care sub ordinele Lui sa determine pe mai multi rebeli sa depuna armele si sa capitueleze fara sa fi tras vreun foc.
Nu a practicat psihiatria si totusi a vindecat mai multe inimi zdrobite decat toti doctorii, de atunci sau de acum. Odata pe saptamana roata comertului se opreste si multimile isi croiesc drum spre adunarile de inchinare sa Il omagieze si sa I se inchine. Numele marilor oameni de stat din trecutul Greciei sau al Romei au aparut si s-au stins. Numele fostilor oameni de stiinta, filozofi si teologi au aparut si s-au dus. Dar numele acestui Om se raspandeste si mai mult. Desi timpul a asezat nouasprezece secole intre generatia noastra si scena rastignirii Lui,
 El inca traieste. Irod nu a putut sa-L distruga si mormantul nu L-a putut tine.
El ramane pe culmea cea mai inalta a gloriei ceresti, proclamat de Dumnezeu, recunoscut de ingeri, adorat de sfinti si temut de diavoli ca Iisus Cristos Cel Viu, Domnul si Salvatorul nostru personal.

George Buttrick

Un comentariu: