Reclama1

duminică, 25 mai 2014

Rusia si China au semnat un acord istoric.

Rusia si China au semnat un acord istoric. 

Cine mai are nevoie de SUA si in ce conditii? Se pare ca a ramas doar Basescu sa se mai inchine la Poarta Washington-ului.

Rusia si China au semnat "contractul secolului in domeniul energiei - petrolului", iar in paralel au fost purtate discutii de renuntare a celor doua tari la dolarul american ca moneda de circulatie in schimburile comerciale dintre ele. Un dezastru mai mare nu putea sa fie pentru SUA, care acum trebuie in totalitate sa schimbe tonul in discutiile cu cele doua tari si sa ceara a fi inteleasa si nu sa se erijeze in arbitru si politist international.
Parafarea acestui contract, are o insemnatate si o implicatie enorma in economia americana, dar daca urmariti ultimele misiuni economice si politice de pe canalele americane, nimeni nu spune nimic si se continua cu emisiuni de prosteala si show-uri, fara nici o informatie.
Toata lumea tace in America, ca si cum nu s-a intimplat nimic, in timp ce cutremurul economic se apropie. Site-ul CNN nu spune nimic, decit povesti rasuflate si minciuni gogonate. Daca au primit ordin sa nu informeze cu altceva in afara agendei lor de minciuni, ei urmeaza linia...
Acest acord intre Rusia si China, va schimba configuratia financiara a globului in totalitate, in cei 30 de ani, pe perioada cit este semnat. Rusia este cel mai mare exportator de petrol international, iar China va deveni la sfirsitul anului, cea mai mare economie de pe planeta. Contractul semnat intre Presedintele Putin si Presedintele Xi, este in valoare initiala de peste 400 de miliarde de dolari, ceea ce inseamna ca aceste puteri se vor bucura  beneficiile reciproce, pe timp de 30 de ani, perioada in care economia SUA, va avea de suferit si va trebui sa ia decizia de a-si fura aliatii si a face fel de fel de jocuri murdare pentru a supravietuii, daca se va putea.
 Deci, discutam de un contract energetic intre cel mai mare producator si cel mai mare consumator mondial.
Acest acord a fost semnat dupa o perioada de mai mult de zece ani de tatonari si informari intre cele doua tari si pare sa fie un raspuns dur dat vestului, la criza ucrainiana generata de ei. Contractul are in vedere investitii ale Gazprom, de 55 de miliarde de dolari pentru dezvoltarea capacitatilor de extractie si pompare catre China, dupa cum arata Presedintele Putin in discursul final, el numindu-l un "eveniment epocal" in cadrul comferintei de la Shanghai.
In continuare, Presedintele Putin a spus ca ambele tari sint multumite cu pretul convenit si mecanismele financiare asupra carora s-a convenit.
Rusia si China au avut intotdeauna un comert cu petrol si pe parte de materii prime si energie, deci nu este ceva nou, singura schimbare nu este decit amploarea contractului si momentul in care a fost facut. Ceea ce este interesant, este faptul ca ambele tari vor sa duca economia americana in situatia de respect fata de ele si de colaborare pe alte principii, iar vazind ca nu mai exista nici o pirghie valabila, toate fiind controlate de institutiile finanicare de la New York, Rusia si China au apelat bilateral la gasirea de solutii impotriva ignorantei si arogantei americane.
Declaratia finala a intilnirii celor doi lideri, arata ca "partile intentioneaza sa extinda colaborare si sa creeze noi pasi in cadrul ei, in paticular in stabilirea unei colaborari mai apropiate, incluzind cresterea platilor directe intre cele doua tari in monedele lor, sa creeze programe vaste in domeniul investitiilor si acordarii de imprumuturi bilaterale."
Ce ar mai putea fi de adaugat, pentru a arata proportiile acestui contract si cit de mult va afecta el economia globala?
Este mai clar ca oricind, ca standardul de viata al americanilor este legat de restul lumii, mai mult decit a fost vreodata in istoria Americii. Acest standard de viata al lor, insa, este legat majoritar de moneda nationala, dolarul, al carei export masiv a facut ca un glob intreg sa imbogateasca pe americani, in final aducind saracie si foamete in cit mai multe colturi ale globului, acesti amariti trebuind sa faca sacrificii existentiale pentru a sustine un dolar jonglat de pe Wall Street.
In perioada urmatoare, acest dolar va iesii pe usa din dos a istoriei si vom asista la un dezechilibru economic major al SUA si eu sper ca ei sa priveasca ca un pas firesc acest contract si caderea dolarului si sa nu incerce dezechilibre militare majore si cu implicatii pentru umanitate, in lupta americanilor pentru existenta, de aceasta data. Acest contract va insemna o lovitura fantastica data dolarului si economiei Americii. Cel mai sigur, acest surplus de dolari, care va fi trimis inapoi in America, datorita renuntarii Chinei si Rusiei la derularea contractelor in moneda americana, va fi absorbit la dobinzi mici de catre corporatiile americane, dar nu pentru mult timp si nu in orice cantitati, dupa care inflatia va lovi crunt economia americana, iar acest moment va fi unul crucial pentru America, in care datorita blocajului si izolarii dolarului, va pierde din aliati si se va izola intr-un grup din ce in ce mai mic, economic.
Din acest moment, petrodolarul nu se va mai reface niciodata iar tensiunea in zona Golfului va creste enorm, arabi inregistrind pierderi si in plan economic si in cel politic. Probabil ca SUA va mai incerca inca o data sa arate vasalitatea lor fata de statele arabe din Golf si banii bagati de acestia in bancile americane, iar americanii vor incerca sa aduca situatia din zona in faza razboiului impotriva Siriei, unde se vor lovii de alte conditii impuse de Rusia si China.
http://rt.com/business/160124-vtb-bank-china-currencies/

Dupa cum veti mai sus, Rusia si China se misca extrem de rapid, iar cea mai mare banca de imprumut din Rusia a parafat deja un contract cu Banca Chinei, care include platile bilaterale in monedele lor nationle.
Unde este dolarul american in situatia asta? Cine si-l mai poate dori? Poate doar Basescu, la impulsul lui Biden, de la ultima intilnire de acum citeva zile de la Bucuresti. Acest Biden, umbla ca un ciine dezorientat care si-a pierdut dintii si are nevoie de catei sa latre pentru a-l acoperii, dar situatia este mai mult decit clara in plan economic.
Era greu de crezut pentru oricine dorea sa faca o analiza economica pertinenta, ca atit Rusia cit si China, doresc sa pastreze la nesfirsit dominarea financiara a SUA si popoarele lor sa munceasca la nesfirsit, in conditiile in care si ele au probleme bugetare, dar rezolvabile.
Nu avea cum sa fie valabil din punct de vedere economic, acumularea cit mai multor dolari de catre Rusia si China, in loc sa faca ceea ce fac acum si anume, acumularea de bunuri, companii, terenuri, petrol, aur si exploatari de materii prime.
http://business.financialpost.com/2014/05/21/why-china-is-stockpiling-huge-amounts-of-oil-at-a-record-pace/?__lsa=4d46-c62b

In acest moment, China stocheaza petrol in cantitati inimaginabile si cu o viteza greu de conceput pentru oricine din lumea vestica, putind sa intervina oricind pentru a redresa un dezechilibru impus de actiuni economice speculative sau militare ale SUA.
Miscarea a venit in urma unor tensiuni militare generate de vest, in Ucraina si Marea Chinei de Sud si in final a presiunilor si sanctiunilor vestului dictate atit Rusiei cit si Chinei. Ambele tari sint pregatite pentru o eventuala crestere de preturi in energie in plan mondial, ceea ce le face foarte putin vulnerabile si le deschide alte piete.
Daca ne uitam la ultimul raport al IEA( International Energy Agency), din Aprilie 2014, putem vedea ca in ceea ce o priveste pe China, ea importa 6,1 milioane de barili de petrol pe zi ( pe zi !!!), fiind cea mai mare rata de import de petrol a tuturor timpurilor pentru asiatici, in conditiile in care cererea de produse industriale pe piata mondiala a scazut masiv, iar tehnologiile avansate au dus la un consum mai mic de materii prime in economia Chinei.
De aici ne dam seama ca atit China cit si Rusia, nu au incredere  in intentiile vestului, iar increderea este prima coordonata a existentei oricarui sistem financiar si economic in conexiune.
A fost o perioada in istoria economiei mondiale, cind China a fost dependenta major de economia SUA, care a speculat mediul economic si social din China. Acum lucrurile stau diferit, iar SUA trebuie sa inteleaga si sa schimbe total tonul fara sa se faca avocatul sansctiunilor si crearii de tensiuni.
Ceea ce este cel mai rau pentru economia americana, este ca atit Rusia cit si China, au inteles ca nu este nevoie ca ele sa depinda in dezvoltarea lor economica, de economica americana.

Acordul este incheiat si America poate face foarte putin ca sa incurce lucurile, practic nimic. Acest acord a fost incheiat pe mai multe coordonate: la Shanghai in cadrul Organizatiei pentru Cooperare ( un fel de NATO asiatic), in cadrul tarilor BRICS, cu puterile emergente, dornice si ele sa se desprinda de dolarul american, in interiorul G20 , precum si in cadrul celor 120 de tari ale Non Aligned Movement(NAM).
Latura comerciala a fost numai o parte din intreg mecanismul agreat de cele doua parti. Dupa realizarea  catre Rusia a unor sisteme electronice sofisticate de genul Razboiul Stelelor, cum este sistemul de aparare anti racheta S-500, Beijing-ul doreste sa fie sigur ca aceasta versiune va intra si in arsenalul lor. In acelasi context, Rusia va oferii zeci de avioane de lupta de ultima generatie de tipul Sukhoi SU-35 la chinezi, in urma unui acord incheiat de parteneriat in domeniul industrial aviatic.
Ceea ce este foarte nociv in plan mondial, este faptul ca SUA forteaza pe toate caile o racire a relatiilor cu cele doua tari, creind parteneriate fantoma cu alte tari cu mult mai putin importante in plan global si dovedind o lipsa de diplomatie de necrezut si de neinteles, parca dorind sa se revina la perioada Razboiului Rece.

In acest moment, SUA incearca sa atraga atentia asupra a cinci oficialitati militare chieneze care ar fi pus in pericol mediu cibernetic de afaceri american prin cyber spionaj, ceea ce inrautateste si mai mult relatiile dintre cele doua tari, China numind SUA, cel mai mare atacator al spatiului cibernetic atit in plan intern cit si global, iar dovezile legate de NSA sint elocvente.
Saptamina trecuta, China a anuntat ca suspenda cooperarea cu SUA in cadrul fortei comune internationale pr cyber securitate.
 Prin politicile abordate, liderii occidentali si in special America, creaza o si mai mare diviziune intre est si vest. Au populatiile lor nevoie de asa ceva? Are Romania nevoie sa se ralieze la asa un "efort" de dezbinare? Are vreun sens sa mearga romanii la vot in cadrul alegerilor europarlamentare, pentru a arata ca este de acord cu diviziuni economice care nu avantajeaza sub nici o forma Romania si economia tarii in general?
Obama si liderii vestici nu au imteles sau nici nu vor sa inteleaga, faptul ca vestul in general are mult mai multa nevoie de est decit au ei nevoie de occident. Jocul cui il fac acesti politcieni de Cismigiu si coltul strazii, care vor votul romanilor si sa ii reprezinte im Circul Perversitatii de la Bruxelles?
In acest moment, produsul de export numarul unu al Americii, este dolarul, care a creat un standard de viata extrem de ridicat pentru americani, un standard total nemeritat, care acum, mai mult ca oricind, se vede ca depinde in totalitate de unele tari ale lumii, care in final imprumutau americani chiar in moneda lor la o dobinda infima, care mentinea clasa politica si o stabilitate in SUA. 
Nu inteleg economistii de pe linga Obama, care este situatia reala? Asa ceva nu este de intrevazut si nici de presupus. Dar vedem ca din ce in ce mai multi dintre ei, se dau la o parte ca o recunostere a caderii sistemului si deciziilor din ce in ce mai eronate in plan economic, dar in favoarea unui grup pe care il stim cu totii si care creaza mult rau planetei si fiecaruia dintre noi...

Adrian Cosereanu
Sursa:http://www.alternativaromaniei.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu