Reclama1

marți, 19 august 2014

Explorare a gazelor de şist în zona Păuleşti-Plopeni?

Explorare a gazelor de şist în zona Păuleşti-Plopeni?




Coşmar! Asta au trăit localnicii din zona Păuleşti- Plopeni, ieri seară, în jurul orei 20.00. "Pământul s-a cutremurat!", asta susţin mai mulţi oameni din zonă ca s-a întâmplat.
"Toata lumea tace, ieri în jurul orei 20, am trăit coşmarul unui cutremur, casa în care locuiesc având o structură foarte solidă, dar am crezut că a pus cineva bombă sub ea. Am urmărit ştiri la tv nimic, presa nimic de unde am tras concluzia că se întâmplă altceva decât cutremur: PROSPECŢIUNI GAZE ŞIST!", ne-a scris o cititoare pe adresa redacţiei. Iar mesajul ei nu este unic.
Pe reţeaua de socializare Facebook oamenii vorbesc despre cutremurul de la Plopeni sau Păuleşti. "A fost cutremur in zona Paulesti-Gageni? sau suntem noi senili?", a scris o domnişoară ieri seară. "Şi eu am simţit! Zdruncinătură puternică...Vorbesc de Plopeni la ora 20:02.", îi răspune unul dintre prieteni.
"Noi stăm la bloc şi aşa am simţit din pământ o zdruncinătură...am zis că sunt eu obosită, dar imediat Victor m-a întrebat "mami, ăsta a fost cutremur?", scrie o altă localnică din Plopeni.
În urmă cu două luni Jurnalul Prahovean scria despre prospecţiuni pentru gaze de şist în mai multe localităţi din Prahova. Prospecţiunile se desfăşoară pe terenuri private, iar firma Prospecţiuni SA nu deţine nicio autorizaţie pentru forajele pe care le execută.
Conform informaţiilor găsite pe internet prospecţiunile pentru depistarea diverselor hidrocarburi se fac prin două procedee: detonare şi vibrare controlată
Pentru detonare controlată se execută cu un burghiu manual găuri cu diametrul de 50-60 mm şi adâncime între 3-10 metri. Găurile se fac din 50 în 50 de metri, pe paralele aflate la 240 metri distanţă. Găurile sunt umplute cu exploziv, apoi astupate şi se detonează încărcătura. În gaură este pusă o cantitate între 0,5 şi 1,5 kg de explozibil, iar detonarea, nu produce un zgomot mai mare decât o armă cu amortizor, însă efectul se propagă până la 10 kilometri adâncime, de unde aduce informaţiile ce sunt captate cu un aparat special la suprafaţă. Intuiţi, nu-i aşa, cât de “blândă” este metoda şI ce pagube poate produce!
Vibrarea controlată se face cu o presă metalică situată pe o maşină gen autocamion. Vibratoarele merg unul în spatele celuilalt, din 50 în 50 de metri. Pe fiecare locaţie unul sau mai multe vehicule bat solul cam 1 minut şi se deplasează mai departe. Semnalul seismic are 80 de Hz, cu durata vibrării de câteva zeci de secunde.
Aşteptăm reacţia autorităţilor locale şi judeţene, pentru că incidentul din zona Păuleşti-Plopeni nu poate fi negat. Casele s-au zguduit zdravăn iar oamenii au dreptul să ştie de ce


PS: Aşteptăm opiniile, plângerile sau părerile dumneavoastră despre acest subiect şi pe adresa redacţie@jurnalulph.ro . Dacă aţi simţit "cutremurul" de la Păuleşti vă rugăm să ne împărtăţiţi gândurile dumneavoastră. Vom trimite mesajele dumneavoastră şi către autorităţile competente. Cineva trebuie să ne explice de ce s-a produs "seismul" din zona Păuleşti, Băicoi, Plopeni.



Sursa:http://www.jurnalulph.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu