Reclama1

duminică, 3 august 2014

Rusia ACUZĂ: Sistemele antirachetă americane din România sunt o încălcare a Tratatului INF

Rusia ACUZĂ: Sistemele antirachetă americane din România sunt o încălcare a Tratatului INF



Acuzaţiile Statelor Unite privind încălcarea de către Rusia a Tratatului forţelor nucleare intermediare sunt lipsite de fundament, consideră Ministerul rus de Externe, precizând că sistemele antirachetă care urmează să fie instalate în România şi Polonia ar putea fi o încălcare directă a Acordului.





Rusia ACUZĂ: Sistemele antirachetă americane din România sunt o încălcare a Tratatului INF (Imagine: Cosmin Deaconu/Mediafax Foto)


Declaraţiile oficialilor americani conform cărora Rusia a încălcat Tratatul forţelor nucleare intermediare (INF) sunt lipsite de fundament, a comunicat miercuri Ministerul rus de Externe, citat de Itar-Tass.

"Acuzaţiile sunt lipsite de fundament, la fel ca toate celelalte acuzaţii făcute în ultima vreme de Washington la adresa Moscovei", precizează diplomaţia rusă.

"Avem multe nemulţumiri faţă de Statele Unite privind acest Tratat. Acestea se referă la rachetele care au caracteristici tehnice similare cu cele ale rachetelor cu rază scurtă şi lungă de acţiune şi în legătură cu fabricarea de către americani a avioanelor militare fără pilot, care intră în mod clar, conform Tratatului, la categoria rachete de croazieră", adaugă Ministerul rus de Externe.


Sistemele de tip MK 41 cu lansare verticală (echivalentul tehnologiilor de tip Aegis) au fost în centrul atenţiei în ultima perioadă, în contextul în care Statele Unite intenţionează să le instaleze în Polonia şi România în cadrul sistemului antibalistic, explică Ministerul rus de Externe. "Aceste sisteme pot lansa rachete de croazieră cu rază medie, iar versiunea terestră poate fi fi considerată o încălcare directă a Tratatului INF", subliniază Moscova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu