Reclama1

sâmbătă, 16 august 2014

FEDERAȚIA RUSĂ SE PREGĂTEȘTE DE RĂZBOI. PREȘEDINTELE PUTIN DECUPLEAZĂ RUSIA DE EUROPA.

FEDERAȚIA RUSĂ SE PREGĂTEȘTE DE RĂZBOI. PREȘEDINTELE PUTIN DECUPLEAZĂ RUSIA DE EUROPA.





 Pasul ireversibil care va arunca Europa în vârtejul războiului s-a făcut: Rusia trece la starea de război, declară mobilizarea parțială a bărbaților apți pentru front și se decuplează de Europa. În curând Rusia (premierul rus a anunțat deja acest lucru) va închide spațiul său aerian pentru aeronavele de pasageri ale UE, SUA, Canada.

Ieri președintele Vladimir Putin a dat ordin guvernului ca să ia contramăsuri împotriva sancțiunilor impuse de UE și SUA și azi aceste măsuri s-au pus în aplicare. În paralel, Armata Rusă face exerciții de mobilizare.
Occidentul este văzut de Moscova ca o amenințare directă la securitatea și suveranitatea Federației Ruse.

Ca urmare, Rusia a suspendat importurile alimentare din Uniunea Europeană, SUA, Canada și Australia. Intră sub incidența acestui embargo următoarele: carnea de consum de toate felurile (vită, porc, pasăre, pește etc), produsele lactate, fructele, cerealele, tuberculii (inclusiv cartofii) și legumele.
Pierderile UE în urma unor astfel de contramăsuri vor fi imense și vor cutremura tot sistemul economic european. Federația Rusă este al treilea mare partener economic al UE. Probabil că noi, europenii, vom intra în curând într-o criză economico-financiară profundă.

A fost lămurit și misterul pentru care președintele rus a răspuns prin aceste măsuri atât de târziu la sancțiunile europene.
Această întârziere nu a venit dintr-o slăbiciune sau șovăială, așa cum și eu am fost tentat să cred la un moment dat ci a venit din pricină că Imperiul Rus este unul cu adevărat gigantic. Rusia este de cinci ori mai mare decât Europa și un astfel de stat nu se manevrează ușor. Președintele Putin a trebuit să se convingă mai întâi că producătorii interni din Rusia sunt gata să acopere necesitățile alimentare ale Federației.

Producătorii ruși, din Asia până la Cercul Polar au răspuns cu entuziasm și au declarat că sunt în măsură ca să asigure aprovizionarea cu alimente și materiale prime a tuturor orașelor și localităților de pe întinderea Rusiei.
Pentru mulți dintre fermierii și producătorii agricoli ruși, vestea că mărfurile europene au fost scoase de pe piață a stârnit un val de entuziasm. Unii au declarat că prin această măsură Rusia practic a înviat, fiindcă deja cizma concurenței europene care o călca pe beregată aproape o sufocase.

Măsurile pe care Rusia le-a luat sunt măsuri premergătoare războiului. Din acest moment asupra președintelui Vladimir Putin apasă o răspundere uriașă.
Cu excepția lui Stalin în anii 1941-1945, nici un conducător rus nu a mai avut față de comunitatea mondială și față de poporul său o asemenea responsabilitate. Vladimir Putin ține în aceste zile într-o mână valiza atomică și în cealaltă mână ramura de măslin. Un singur gest al conducătorului rus poate arunca Europa în războiul atomic sau poate aduce pacea.

Dacă Uniunea Europeană va merge în continuare pe drumul sancțiunilor, atunci noi, europenii vom vedea un război care pentru Europa nu va mai fi nici război zonal, nici regional și nici măcar mondial ci va fi ultimul război al Europei.
Nouă ne place să-i judecăm pe ruși după standardele noastre. Noi, europenii stăm pe un munte de bani, glorificăm lăcomia și îmbuibarea, suntem aliați cu cel mai puternic stat al lumii, cu USA și credem că putem conduce lumea cum vrem noi cu ajutorul burselor, al cardurilor și al băncilor.

Noi, europenii, vedem că există în Rusia o elită de bogătani, de miliardari ruși puturoși, deznaționalizați, dedați plăcerilor, trădători ai țării lor care preferă, ca și noi, să fugă decât să lupte. Și atunci tragem concluzia că tot așa este întregul popor rus.

Ce greșală gravă facem dacă gândim în acest fel! Cât nu cunoaștem Rusia dacă ne imaginăm că rușii pot fi fricoși! Poporul rus nu este deloc așa cum credem noi, iar președintele Putin și Rusia au în mână toate atuurile. Acolo există o altă lume. Este un alt univers. Rusia este a treia Romă a lumii. Acolo statul nu are nevoie de ordine de încorporare. Este suficient ca preoții ortodocși din biserici să rostească o singură frază și pe tot întinsul Rusiei începe mobilizarea generală. Peste 70 de milioane de ruși vor fi sub arme, aprovizionarea cu gaze și petrol a Europei se vor opri, granițele se vor închide și cinci mii de avioane de luptă vor umple cerul. Nici o picătură de petrol sau gaz nu vor mai trece granița rusă.

În acel moment toate economiile noastre nu vor mai valora nimic, Europa va intra în haos, fondurile de pensii se vor topi ca gheața pusă pe flacără, casele de asigurări se vor prăbuși, transporturile vor îngheța, bursele vor face implozie. Atunci vom fi, în sfârșit, cu toții miliardari, fiindcă vântul va mișca pe străzi mormane de hârtii de 500 de euro și nimeni nu se va apleca să le ridice. Imaginația regizorilor de filme SF ni s-ar pare atunci săracă în comparație cu ceea ce vom trăi noi.

Vrea oare birocrația noastră de la Bruxelles ca noi, europenii să ajungem aici?
Probabil mulți birocrați de la Bruxelles îi cred pe ruși fricoși văzându-i cum tac atunci când le este insultat președintele, cum nu zic nimic atunci când se dă foc ambasadelor ruse în străinătate.
Poate mulți dintre jurnaliștii și politicienii noștri îi cred pe ruși lași dacă ei pun capul în pământ când trupele ucrainiene bombardează teritoriul rus și ucid ruși în Rusia. Poate birocrații din Bruxelles îi cred pe ruși slabi dacă rușii tac atunci când ucrainienii masacrează populația rusă din Donbass.

Eu știu suficient de mult despre poporul rus, iar dacă pe birocrații noștri de la Bruxelles tăcerea și imobilismul rușilor îi face să râdă, eu sunt îngrozit de calmul și tăcerea rușilor fiindcă tăcerea aceasta și calmul acesta al lor sunt liniștea de dinaintea furtunii.
Nouă, europenilor, ne-a plăcut întotdeauna să ne jucăm cu focul. Dar de această dată va fi ultimul nostru joc, pentru că în Biblie scrie că nu poți lua foc în sân fără să ți se aprindă hainele.

Despre ce se întâmplă atunci când te joci cu focul din rachetele nucleare și cu scuturile antirachetă, în Biblie nu scrie nimic. Noi știm doar, din filmele americane, că dacă o rachetă nucleară scapă de sub control apare în ultima clipă Superman și salvează lumea de la dezastru. Și pe noi odată cu ea.
Din nefericire, bătrânii veterani ruși ori americani care au cunoscut ororile vechilor războaie spun că Superman nu există.


http://universulromanesc.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu