Reclama1

sâmbătă, 13 decembrie 2014

femeie de serviciu cu master in robotică

Viorica Pașcalău, femeie de serviciu cu master in robotică și fostul șef al ANAF cu trei masterate și două facultăți terminate în câteva luni




Cazurile, culese din două lumi diferite parcă, fără atingere unul cu celălalt. Unul a terminat patru masterate în doi ani şi a ajuns şeful ANAF, în timp ce celălalt a terminat un master în robotică şi lucrează ca femeie de serviciu. 

Sorin Blejnar plătea 5.000 de lei pe an pentru studii, în timp ce Viorca Paşcalău se învoia de la curăţenie pentru a termina masterul. … Diplomele nu au aceeaşi valoare în România. În timp ce unii studiază ani de zile pentru a lucra pe un post pentru care sunt supracalificaţi, alţii îşi scot diplome pe bani, pentru a nu-şi pierde funcţiile. Ascensiunea profesională a lui Blejnar s-a petrecut în numai câţiva ani, timp în care a terminat o serie de masterate, facultăţi şi studii de specializare. Cum a terminat cel ce avea să ajungă şeful Fiscului, Sorin Blejnar, master după master şi cum vrea să devină doctor în Contabilitate CV-ul lui lui Sorin Blejnar arată că în doi ani, Sorin Blejnar a terminat trei masterate, o facultate şi „Studiile în securitate si apărare naţională – „Securitate şi buna guvernanţă”. În paralel, în 2007, şeful ANAF s-a înscris la Doctorat la Contabilitate, la Facultatea de Ştiinţe Economice din Timişoara. Blejnar plătea 5.000 de lei pe an pentru studii. Femeia de serviciu de la Facultatea de Muzică a lucrat în cercetare cu ultrasunete În aceeaşi perioadă, Viorica Paşcalău ducea o viaţă dublă. La lucru mătura, ştergea praful şi podeaua, în timp ce la facultate învăţa ingineria maşinilor tehnice. „M-am descurcat. Laboratoarele, la care prezenţa era obligatorie, se desfăşurau după-masa, după ce terminam serviciul.! Femeia de serviciu cu diplomă în robotică, apreciată şi în Occident: are atestat de la Politehnica din Lille, Franţa Atunci lucram la un cabinet psihologic, unde şefii m-au înţeles. Lipseam de la lucru ca să ajung la cursuri şi recuperam orele în week-end sau când aveam timp liber. Învăţam noaptea. Mai citeam şi la serviciu. Cel mai rău era când lipseam de la cursuri. Îmi lua foarte mult să înţeleg materia”, spune femeia. Cele două cazuri, detaliate de adevarul.ro, sunt paralela cutremurătoarea a unei realități. Sportul diplomelor pe bani a devenit național. Îl practică însă numai cei care au cuvenita potență financiară. Ceilalți spală podele, comentează cazul un cunoscut jurnalist.

Giorgiana Radu, AMPress

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu