Reclama1

marți, 2 decembrie 2014

Rolul desemnat Romaniei : furnizorul de gaze de sist al Europei

Rolul desemnat Romaniei : furnizorul de gaze de sist al Europei



In contextul sanctiunilor impuse Rusiei, al barierelor impuse de UE (la presiunea SUA) privind importurile de gaze naturale din Rusia, este nevoie mai mult ca oricand de o alternativa pentru UE de a se aprovizona cu gaze naturale dintr-o alta sursa.

Ei bine, acest rol de furnizor de gaze naturale a fost desemnat sa il joace Romania, nu atat in privinta gazelor naturale conventionale, cat in special al gazelor de sist.

Pentru prima dată în ultimii ani, la summitul pe energie din Turcia, a fost recunoscut rolul României în asigurarea independenței energetice a Europei.

Consiliul Atlantic pentru Energie și Economie, care s-a desfășurat în acest final de săptămână la Istanbul, a avut ca motto ideea “Cum să faci afaceri în vremuri turbulente”. La Consiliu, au participat 350 de oficiali guvernamentali, șefi de companii și lideri din peste 40 de state.
“Joe Biden a făcut mai multe referiri frumoase despre România. Vicepreședintele SUA a spus că România poate să joace un rol regional de furnizor de securitate energetică”, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, cel care a condus delegația României la summit.

Mda, marele Joe Biden a vorbit si a binecuvantat slugile cu cateva vorbe. E foarte clar ca astia ne vor resursele pentru corporatiile lor.

Cum am facut de am ajuns prostii Europei ?

Adica, sa decodam mesajul domnului vicepresedinte: Europa se va aproviona cu gaze de sist si alte resurse energetice din coloniile vasale ( Romania ), iar noi ne vom alege cu otravirea apei si pamanturilor, iar redeventele ( taxele) incasate de statul roman vor fi zero (conform proeictului de OUG). Adica si batuti si cu banii luati.Sa ne arunce dupa aceea pe acelasi nivel de saracie si umilinta ca statele din Africa

Este o postura considerabil umilitoare situatia in care a ajuns tara asta, lipsa unei minime independente, vasalitate totala, politica externa si energetica nationala este facuta complet in cancelariile vestice, nimeni de pe plan intern nu mai are un cuvant de spus in traiectoria acestei tari. Iata unde au adus-o acesti ani de asa-zisa ”libertate si democratie”. O tara devalizata, si un sfert din popor emigrat din motive economice.


Sursa:http://www.infocivic.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu