Reclama1

miercuri, 10 decembrie 2014

Ilie Serbanescu: “Occidentul a preluat România în NATO şi UE şi, în numai zece ani, cu o viteză inimaginabilă la scară istorică, a terminat-o!

Ilie Serbanescu: “Occidentul a preluat România în NATO şi UE şi, în numai zece ani, cu o viteză inimaginabilă la scară istorică, a terminat-o!”



În condiţiile realităţilor încurcate din zilele noastre, cine şi de cine protejează este foarte greu de stabilit. Pentru ţările slabe, de la periferii sau de la întretăierea puterilor, nici nu ştii care administraţie străină este mai rea: aceea eficientă sau aceea mai puţin eficientă? Actualmente, când tensiunile geopolitice s-au întărâtat atât de aprig după anexarea Crimeei de către Rusia, este extrem de interesant şi de relevant să se ia aminte la câteva experienţe din istorie.

Administraţia rusă a fost una slabă şi ineficientă, deşi Rusia a fost puternică şi victorioasă. A cucerit teritorii, a avut sfere de influenţă şi control extinse. Pe unde a fost a cheltuit însă resurse uriaşe. A adus cum se spune bani de acasă pentru a-şi menţine controlul şi influenţa! Vietnam, Etiopia, Angola, Cuba, Afganistan sunt afaceri politice şi militare de putere şi prestigiu, dar afaceri financiare eşec. Nici în Europa de Est, Rusia n-a realizat vreo afacere din punct de vedere economic. A furnizat materii prime pe care le putea plasa oriunde în lume primind la schimb din Europa de Est mărfuri care calitativ nu puteau fi plasate în Occident.


Controlul rusesc în Europa de Est n-a distrus economia locală, i-a întârziat dezvoltarea sau poate n-a racordat-o la progresul tehnologic, dar n-a desfiinţat-o. La antipozi, s-au situat influenţa şi controlul britanic sau oladez. Imperiul britanic n-a adus bani de acasă, ci a dus bani acasă! A trăit pe seama teritoriilor cucerite, le-a extras seva sistematic şi masiv. Chiar şi după ce le-a eliberat politic! Occidentul întreg trăieşte şi acum pe seama fostelor dar şi actualelor colonii devenite periferii de sine stătătoare cu numele. Este, în ansamblu, produsul unei administraţii eficiente! Uitaţi-vă la România! Până spre anul 2000 nici n-a existat pentru Occident. Nu o considera în sfera sa de influenţă.

În contextul slăbiciunilor Rusiei din aceea perioadă, Occidentul a schimbat foaia. A preluat România în NATO şi UE şi, în numai zece ani, cu o viteză inimaginabilă la scară istorică, a terminat-o! I-a luat sub control resursele naturale, distribuţiile de energie, băncile, pădurile, pământurile, industriile care îi erau de folos (pe restul dându-le la fier vechi), retailul, întregul rulaj al banului. N-a mai rămas nimic important (strategic cum se spune) în mâna românilor! Din punctul de vedere al controlului economic, românii au ajuns străini în propria ţară: un exemplu, pentru cărţile de istorie, de cucerire cu eficienţă de către străini a unui teritoriu, chiar dacă încă numit ţară!

Dacă Rusia – a cărei ameninţare este abil întreţinută de occidentali, în timp ce colaborează copios cu aceasta – ar încerca să treacă la cârma economiei din România, ar trebui să plătească sub formă de compensaţii investitorilor occidentali poate cât nici nu face, căci aceştia, pe ce au dat vreo 10 miliarde euro, îi vor cere vreo 100 miliarde euro. Aşa că, în privinţa unor asemenea scenarii, mai uşor cu pianul pe scări! România nu este Crimeea! Pentru că a trecut mai întâi pe la occidentali, care i-au luat tot caimacul!

Autor: Ilie Serbanescu

2 comentarii:

  1. Problema nu e la ei ci la noi , coruptia , devalizarea tarii , lipsa de viziune , proasta guvernare , ljpsa de interes a guvernantilor pentru bunastarea poporului , ce spuneti aici sunt teorii ale conspiratiei care nu au nimic cu lipsa locurilor de munca , a salariilor decente , a lipsei locuintelor , a degringoladei si falimentului sistemelor de educatie si sanatate . Si Coreea de Sud e sub control strategic american si tara s-a dezvoltat frumos , asa ca lasati-o mai moale cu teoria si spunetile guvernantilor sa-si faca treaba onest ca daca nu are grija DNA ul si votul nostru , oamenii s-au trezit , nu mai pot fi mintiti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dimpotriva, toate au legatura, daca nu cumparau si dadeau fabricile si intregi industrii la fier vechi occidentalii, aveai si locuri de munca si case si salarii mai bune pentru ca era concurenta fortei de munca. Oricine stie ca haosul produce bani pentru unii. Oricine poate fi corupt sau coruptibil cand ai un salariu de nimic si cand legile le fac insasi hatii.Cat despre vot, inca ne imbatam cu apa rece, daca votul nostru ar conta cu adevarat nu am mai fi lasati sa votam. Cand votul nostru putea conta au facut tot posibilul sa nu fie valid ( vezi referendumul 2012). O dati in sus cu america, america a trimis Behtel in Romania pentru a fura bani, au luat o multime de bani fara sa contruiasca nimic. Orice mutare politica se face in Romania si oricine ar veni la putere trec mai intai pe la ambasada americana sau chiar prin america pentru a prelua ordinile de serviciu, si mai veniti sa spuneti de teoria conspiratiei sau de independenta guvernamentala? noi suntem guvernati de niste desculti de la FMI care nu stiu cum sa te faca sa te indatorezi mai mult pentru ca o natiune indatorata este mai usor de controlat. Dar lasa ca ne scoate la liman DNA-ul care aresteaza numai la comanda si numai cand se apropie alegerile. Si inca ceva doamna Claudia Panaitoiu, cu tot respectul dar oamenii nu s-au trezit inca. Sa speram ca se vor trezii pana la urmatoarele alegeri si vor afla adevarata lor identitate si o vor striga din toti plamanii in intreaga lume, si vor spune "noi suntem romani, suntem urmasii Dacilor si intemeietorii Europei", si de aceea vom alege pe cine vrem noi nu pe cine ne indicati voi, si vom creea un parlament cum vrem noi, si TVA-ul il stabilim noi si daca vreti sa puneti vreo taxa in plus ne veti intreba daca suntem deacord.. Abia atunci putem spune ca oamenii s-au trezit si ca ne-am luat tara inapoi, dar pana atunci cu durere in suflet va spun ca Inca nu ne-am trezit si nu ne-am luat tara inapoi.

      Ștergere