Reclama1

vineri, 13 iunie 2014

Ecumenism - Alianta Evanghelica Mondiala & Papa


Ecumenism - Alianta Evanghelica Mondiala & Papa


Ecumenism - Alianta Evanghelica Mondiala, dorește să-l sprijine pe Papa Francisc I



Treptat, lucrurile iau forma ... Unirea Religiilor majore, pentru a forma o Autoritate spirituală în guvernul mondial, bineinteles pentru cei care inteleg si privesc atent la evenimentele care se petrec si care pregatesc Guvernarea Economica,Politica si Religioasa Mondiala.

Papa Francisc I sa întâlnit saptamana trecuta, miercuri, cu reprezentanți ai diferitelor Religii, unde și-a apărat determinarea de a continua calea dialogului Ecumenic. Alianța Evanghelica Mondiala, a spus intr-o declaratie ca "salută angajamentul noului Papă, pentru dreptate și pace, mai ales pe cei care sunt persecutați din cauza Evangheliei și cei care trăiesc la marginea societății."

Geoff Tunicliffe, secretarul general al Alianței Mondiale Evanghelice, a declarat că se va ruga pentru noul Papă ", care își asumă conducerea Bisericii Catolice, într-o eră plină de provocări, dar, de asemenea, un timp de mari oportunități, de a vedea și auzi din nou lucrarea lui Dumne-Zeu, în Comunităților creștine din întreaga lume. "

Alianta Evangelica Mondiala, de asemenea, a dat o evaluare pozitivă a alegerii, declarand : "Papa Francisc, are un angajament ferm, al evanghelizării și proclamarii lui Isus (numele inventat de Roma)."

Bazat pe coexistența intre Pastorul Norberto Saracco si Bergoglio de la Buenos Aires, actualul Pontif-Papa,a avut întotdeauna relații bune cu Evanghelicii și un aparator al Societății Bibliei.

Potrivit Alianței Evanghelice Mondiale,, recunoastem că există o diferenta dintre Catolici și Evanghelici din întreaga lume, sperăm ca negocierile noastre fructuoase cu Biserica Catolică vor continua," declarația continuă.

"Trăim într-o perioadă de mari provocări pentru toate Comunitățile Creștine," adaugă Geoff Tunnicliffe. "Prin urmare, necesitatea de a găsi un teren comun, pentru dialog și acțiune în această lume, este esențial, pentru martori credincioși ai lui Isus Hristos (numele adulterat) și împărăția Sa pe pământ."

Tunnicliffe speră să se întâlneasca în curând cu Papa Francisc I ", știind că, în ciuda diferențelor noastre, ne putem sprijini reciproc în rugăciune ... și că Duhul Sfânt ne va îndruma și ne va ajuta să discernem în Comunitățile noastre distinse, in lucrarea lui Dumne-zeu pe care Dumne-zeu a pregătito pentru noi ".... a declarat el.

În cadrul reuniunii sale recente cu reprezentanții religiilor majore ale lumii, inclusiv secretarul general al Alianței Evanghelice Mondiale, Papa a spus că "Biserica Catolică este conștienta de importanța promovării prieteniei și a respectului între bărbați și femei din diversele tradiții religioase." Bergoglio, a cerut să transmită, salutul cordial Bisericilor și Comunităților creștine, care erau prezinte, și a cerut ca sa se roage pentru el, ca să poata fi, un pastor, în conformitate cu inima lui Hristos.





"Văd o dorința de a crește in cooperarea reciprocă, pentru binele comun al omenirii." Francisc a reafirmat determinarea, de a urma calea dialogului ecumenic,si a spus ca este fericit pentru prezența mai multor lideri creștini în puterea sa .

Bergoglio ( Papa Francisc I ) a lăudat, de asemenea, apropierea de Biserica Ortodoxă. Pentru Evrei, a declarat că au o "legătură spirituală" cu Creștinii. În abordarea reprezentanților Musulmani,noul Papa a spus că "ei adoră pe singurul Dumne-zeu, viu și plin de îndurare, și pe care al invocă în rugăciunile lor."

Papa Francisc I, de asemenea, a spus ca este foarte preocupat de non-Religiosi, Agnostici sau Atei, declarand : "Noi trebuie să fim aproape de bărbați și femei, care, si daca nu recunosc nici o tradiție religioasă, sunt aproape de adevăr,in bunătatea și frumusețea lui Dumne-zeu. ".



Ecumenism intre Catolici, Ortodocși si Bisericile Crestine


Intâlnire istorica între catolicul Papa și Patriarhul ortodox din Ierusalim


Pe data de 24 - 26 Mai, in Ierusalim va avea loc o întâlnire istorică și probabil profetica între cei doi lideri, cei mai importanti ai Creștinismului, papa Francisc al Bisericii Romano-Catolice, și patriarhul Bisericii Ortodoxe, Bartolomeu al Constantinopolului.

Această întâlnire va avea loc în asa zisa Biserica a Sfântului Mormânt, în inima orașului vechi și are scopul de a " servi ca un stimul în modul de unitate a Bisericilor Crestine. "În cuvintele Preotului Hugo Santos catre săptămânalul " Ecclesia ", acest lucru va servi pentru a " reînnoi o cale nouă de unitate vizibilă a Bisericilor Crestine și reflectarea tipului de regulă. "

Patriarhia Bisericii Creștine Ortodoxe din Constantinopol, a emis o declarație, editata de Patriarhul - liderul suprem al ortodocșilor Orientali, care este transcrisă mai jos :

" Cu multa bucurie și un sentiment perpetuu de fraternitate, asteptam cu nerabdare în acest an, ca in orașul sfânt Ierusalim, sa comemoram întâlnirea cu iubitul nostru frate în Hristos, Sanctitatea Sa, Papa Francisc .... este a cincizecea aniversare istorică de la intalnirea dintre Papa Paul al VI- și predecesorul nostru Patriarhul Athenagoras, este un mod excepțional de a aprofunda legăturile frățești dintre Petru și Andrei, deoarece considerăm că ambele noastre motive le datoram lor.... din acest motiv, pe urmele Papei Paul al VI-lea și Patriarhul Athenagoras, ne exprimăm dorința noastră de a aprofunda relațiile dintre Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe.... care în urmă cu două mii de ani în Ierusalim, a fost lumina emanata din mormânt .... ar putea fi din nou în Ierusalim ca o lumina de pace, si încrederea reciprocă de dragoste frățească care ilumineaza puternic, de dragul celor două Biserici ale noastre din întreaga lume. " - 18 februarie 2014.

În afirmatiile Vaticanului, aceasta vizita a lui Francisc I, va fi un " pelerinaj de rugăciune ", cu siguranță, de asemenea, cauza ecumenismului, și anume unitatea dintre Bisericile Creștine.




Papa Francisc I, va vizita " Tara Sfanta ", începând cu călătoria în Amman, din Iordania, de acolo la Betleem în teritoriul administrat de către Autoritatea Palestiniană, și va vizita în cele din urmă Ierusalimul, capitala Israelului, care va fi o întâlnire istorică.

Termenii folositi ca " întâlnire profetica ", se refera, desigur, la calea in creștere și de neoprit spre unitatea dintre diferitele Biserici Crestine istorice, care constituie Creștinismul, care deasemenea poate promova un mare lider spiritual recunoscut și respectat de toate Bisericile Crestine, un adevărat " superman ", religios, care va îndrepta lumea cu înșelăciune, spre o supunere la falsul Mesia, cunoscut sub numele de AntiMashiya.


Ecumenismul Bisericilor Creștine

Ecumenism : Papa Francisc spune că D-zeu va finaliza miracolul " de unificare a Bisericilor Creștine "



Într- un mesaj înregistrat pentru ocomunitate penticostală din America de Nord, Papa Francisc a vorbit despre unitatea creștinilor, unde și-a afirmat dorința ca creștinii sa depășească diferențele intre ei, în scopul de a deveni o comunitate religioasă unica.

Videoclipul a fost înregistrat într-un mod amator, și a fost regizat la o întâlnire penticostala in Statele Unite, realizata deBiserica condusă de pastorul Kenneth Copeland. În timpul mesajului de aproape cinci minute, liderul catolic a vorbit despre credința sa că D-zeu va finaliza " procesul de unificare a Bisericilor Creștine. "

În conformitate cu Papa Francisc, diviziunile dintre creștini, sunt rezultatul de o moștenire a păcatului, care este comun tuturor și folosește ca exemplu povestea lui Iosif, fiul lui Iacov, care a fost vândut de frații săi în robie și a ajuns să lucreze pentru Faraon în Egipt.

- Au avut bani, dar nu puteau mânca bani .... Au plecat in Egipt pentru a cumpara alimente, dar au găsit mai mult decat mâncare, au găsit pe fratele lor .... Noi, de asemenea avem bani, avem bani din cultura, banii din istoria noastră, de multe bogății culturale, bogății religioase, și la fel multe tradiții .... Dar trebuie să ne întâlnim ca frați .... trebuie sa plângem împreună, așa cum a făcut Iosif cu fratii lui .... Aceste lacrimi ne vor uni, lacrimi de iubire - a spus Papa.

Citându-l pe celebrul scriitor italian Manzoni,Papa a spus că activitatea de unitate a Bisericilor Creștine este în mâinile Domnului și rămâne încrederea de a colabora ca creștini.

- Niciodata D-zeu nu a început ceva sa nu încheie cu bine - a spus Papa.






Sursa:http://israel-shabbat-shalom.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu