Reclama1

miercuri, 22 octombrie 2014

Copil mort de la gaz de sonda. Dorind sa dea OMV Petrom in judecata, tatal este batut si terorizat

Copil mort de la gaz de sonda. Dorind sa dea OMV Petrom in judecata, tatal este batut si terorizat

Marian Furcelea, copilul mort la vârsta de nouă ani, în uma unei intoxicaţii cu gaze, lângă o sondă OMV - Petrom. (Captură Youtube)

Activiştii de mediu atrag atenţia, pe Facebook, asupra unui nou abuz comis împotriva familii lui Marian Furcelea, copilul de 9 ani mort în urma unei intoxicaţii cu gaze, lângă o sondă aparţinând OMV-Petrom. Cristian Furcelea, tatăl copilului mort, reclamă că a fost agresat de jandarmi şi că autorităţile încearcă să-l intimideze, pentru a-l opri din demersul de a face lumină în moartea fiului său şi a da în judecată compania OMV.

Reamintim că Marian Furcelea, elev în clasa a doua, a murit la sfârşitul lui februarie 2014, lângă sonda de extracţie ţiţei nr. 536 din Ariceştii Rahtivani, aparţinând OMV Petrom. Medicii legişti au constatat că decesul s-a produs din cauza unui edem pulmonar toxic, provocat de o intoxicaţie acută cu gaz de sondă.

Sonda, neîmprejmuită la momentul producerii tragicului "accident" se afla la aproximativ 300 de metri de locuinţa familiei Furcelea. Băieţelul s-a intoxicat cu gaze, cel mai probabil, pe când se întorcea spre casă de la şcoală. Familia copilului vrea să se facă lumină în moartea lui Marian şi a decis să pornească un proces împotriva OMV-Petrom. Din momentul în care au luat această decizie, pentru familia micuţului îngropat la doar 9 ani, au început problemele.


Cristian Furcelea, tatăl lui Marian relatează că vinerea trecută i-a văzut pe angajaţii Petrom ridicând un gard de protecţie în jurul sondei. Cum bărbatul a început să-i fotografieze pe cei ce lucrau la gard, angajaţii sondei au chemat poliţia, pentru a-l ridica. Tatăl lui Marian a fost acuzat că a încălcat o proprietate privată şi cu greu a scăpat neamendat:Conform activiştilor, OMV-Petrom ar intenţiona să deschidă, folosindu-se de protecţia copilului, un proces împotriva familiei Furcelea, prin care să demonstreze că de moartea băieţelului sunt chiar părinţii lui, care nu l-au dus de mână la scoală şi înapoi, motiv pentru care, copilul s-a apropiat de sondă şi a murit. Faptul că sonda nu a era înconjurată cu un gard de protecţie, care prevină astfel de incidente, a fost "rezolvat", OMV s-a gândit să repare situaţia construind post-factum, post-mortem de fapt, un gard.

"M-am dus să pun o floare în locul în care a murit Marian. Au chemat Poliţia, m-au luat la post şi era cât pe ce să-mi dea amendă. Spuneau că am încălcat proprietatea privată. Nu era normal ca gardul acela să fie acolo şi înainte de tragedie?!” a declarat Furcelea pentru publicaţia prahoveană observatorulph.ro


Astăzi, pe Facebook, activiştii de mediu au tras un semnal de alarmă, anunţând că în cursul zilei de joi, la casa familiei Furcelea a venit o dubă a jandarmeriei iar lui Cristian Furcelea i s-a cerut să îi însoţească pe jandarmi la protecţia copilului.

Ajunşi la această instituţie, o parte din jandarmii aflaţi în dubă ar fi coborât, în timp ce, conform activiştilor de mediu, ceilalţi l-au lovit pe Furcelea cu pumnii şi picioarele, i-au pulverizat spray paralizant în ochi, l-au înjurat şi ameninţat că dacă mai vorbeşte ceva sau mai postează de facebook "vor avea ei grijă".

Contactaţi de Naşul TV, IJJ Prahova şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Ploieşti neagă că s-ar fi deplasat în comuna Ariceştii Rahtivani.

“Am făcut verificările necesare şi am ajuns la concluzia că domnul Furcelea nu a fost condus de un echipaj al Jandarmeriei Prahova” a declarat pentru Naşul TV, Leonard Dragomirescu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Prahova.

Am încercat să luăm legătura cu dl Furcelea, care se deplasase astăzi la spital, pentru a-şi scoate certificat medico-legal, fără succes. Am reuşit să aflăm, prin persoane care ţin legătura cu soţia lui, ca tatăl lui Marian este în spital, aşteaptă rezultatele şi este foarte stresat şi speriat de ceea ce i s-a întâmplat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu