Reclama1

joi, 16 octombrie 2014

Guvern curat pentru George Maior - “Execuţia” în masă a politicienilor corupţi va continua şi după campanie

Guvern curat pentru George Maior

Execuţia” în masă a politicienilor corupţi va continua şi după campanie | DNA lungeşte „Octombrie Negru” până de Crăciun!


Mai mult cu ochii pe geamurile birourilor dupa dubele „mascatilor” de la BSIJ, decat cu gandul la campania electorala propriu-zisa, „greii” politicii au deja frisoane la gandul ca ei vor fi cei care vor urma. Totusi, indiferent ca este vorba despre „baronii” din teritoriu, deputatii si senatorii din parlament sau de demnitari din structurile centrale ale ministerelor, cu totii isi fac totusi sperante calculand in gand, zi si noapte, „AMR”-ul pana la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale.
Insa calculele lor se vor spulbera ca baloanele de sapun, sursele noastre sustinand ca ofensiva totala a DNA impotriva unei clase politice care pare corupta pana in maduva oaselor nu va fi nicidecum abandonata. Din contra, exista chiar un plan bine pus la punct de intarire a vigilentei procurorilor anticoruptie imediat dupa alegeri. Cand se asteapta ca politicienii care cred ca, gata, au scapat de bratul lung al justitiei, se vor descatusa, incercand sa scape cat mai repede de problemele penale pe care le au. Asa ca se asteapta ca traficul de influenta sa explodeze pur si simplu, politicienii nefacand insa astfel decat sa se inghesuie singuri in „navodul” intins de structurile anticoruptie din sistem.
Se curata chirurgical
De altfel, strategia procurorilor Laurei Codruta Kovesi pare sa fie aidoma cu a medicilor care, dupa spargerea unui abcces, de-abia atunci incep sa fie si mai preocupati pentru curatirea totala a ranii. Pentru ca daca ramane fie si un singur graunte de puroi, rana se va infecta din nou. Asa ca, daca in aceste zile asistam practic la spargerea „buboiului” din clasa politica romaneasca, procurorii si celelalte structuri din sistem vor sa se asigure ca totul va fi curatat apoi „pana la os”. Drept urmare, date fiind si dimensiunile fara precedent ale operatiunii „Octombrie Negru”, dezvaluita in exclusivitate de catre ziarul nostru inca din luna martie, se ia in calcul tot mai serios continuarea acestei actiuni socante, fara intrerupere, pana in buza Sarbatorilor de iarna.
Scapa cine poate?
Acesta a fost „sloganul” transmis de catre Victor Ponta „greilor” din PSD, care il sacaiau tot mai mult cu presiunile lor de a interveni in mersul justitiei, eventual prin intermediul ministrului Robert Cazanciuc, pentru stoparea „cruciadei” declansate de catre DNA. Iar pentru multi dintre „baroni”, singura scapare a ajuns sa o reprezinte tragerea de timp pana la alegerile prezidentiale care, dupa cum o arata sondajele, se vor finaliza cu victoria actualului premier. Insa naivitatea dovedita de catre respectivii politicieni este greu de descris in cuvinte, mai ales tinand cont de experienta lor, daca isi inchipuie ca, gata, pe 17 noiembrie, Laura Codruta Kovesi isi va retrage procurorii in birouri. Iar cei care vor face greseala sa se infierbante mai mult decat este cazul si vor incepe presiunile si sforaria traditionala pentru a fenta justitia se vor trezi ca nu au facut astfel decat sa sara peste randul… retinerii. Pentru ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, structurile abilitate ale statului se pregatesc pentru o asemenea „rebeliune”  cu toata tehnica de interceptare din dotare. Asa ca toti cei care se vor repezi sa intervina pentru a-si rezolva dosarele sau, din contra, pentru promovarea protejatilor, se vor putea convinge pe propria piele ca „Octombrie Negru” nu se opreste aici.
Guvern curat pentru George Maior
Iar tinand cont ca, indiferent cine va castiga alegerile, George Maior urmeaza sa fie viitorul premier, acest scenariu capata si mai multa greutate. Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, dupa ce o buna perioada de vreme s-a codit sa intre in politica in defavoarea unei cariere de diplomat la Washington, actualul director al SRI nu are cum sa plece la drum cu o structura guvernamentala roasa de coruptie. Si nici cu un Parlament si cu o adminsitratie centrala si locala asijderea. Asa ca, „marea curatire” a clasei politice poate reprezenta un fel de moment zero, viitorul cabinet urmand a fi format exclusiv din persoane, fie ca este vorba de politicieni sau tehnocrati, fara nicio urma de pata rezultata in urma verificarilor anticoruptie. Practic, se poate vorbi de o resetare a clasei politice odata cu formarea viitorului Cabinet Maior.

Sursa: enational.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu