Reclama1

luni, 20 octombrie 2014

Rovana Plumb şi-a înmatriculat maşina în Bulgaria pentru a nu plăti taxa de poluare pe care chiar ea a impus-o

Rovana Plumb şi-a înmatriculat maşina în Bulgaria pentru a nu plăti taxa de poluare pe care chiar ea a impus-o




Fostul ministru al Mediului, Rovana Plumb, şi-a înmatriculat maşina în Bulgaria pentru a nu plăti taxa de poluare pe care chiar ea a impus-o. Plumb a spus că nu are nicio maşină înmatriculată în ţara vecină, însă şoferul familiei a dezvăluit că autoturismul este folosit de fiul demnitarei.

În 2012, când era ministrul Mediului, Rovana Plumb a înlocuit taxa de primă înmatriculare cu timbrul de mediu, care a intrat în vigoare din 15 martie 2013. Mai exact, orice cumpărător al unui autoturism trebuie să plătească o taxă de poluare indiferent dacă mașina este adusă din UE sau este deja înmatriculată în România înainte de 2007. Jurnaliştii de la România Liberă notează că printre cei care nu respectă această reglementare este chiar Rovana Plumb.

Familia fostului ministru al mediului a cumpărat în anul 2008 o maşină de lux, care a apărut în declaraţiile de avere ale demnitarei din 2012 şi 2013. Între timp, autoturismul a fost înmatriculat în Bulgaria , la Ruse, şi şi-a schimbat proprietarul. Iar în ultima declaraţie de avere, cea din vară, apare ca fiind înstrăinat. Maşina a fost însă văzută însă mai multe zile la rând în curtea vilei pe care Rovana Plumb o are în comuna Pantelimon.

Şoferul familiei Plumb a spus că maşina este folosită de fiul Rovanei Plumb, iar mai mulţi martori le-au declarat jurnaliştilor de la România Liberă că de autoturism se foloseşte chiar şi soţul demnitarei. Rovana Plumb a negat că ar deţine o maşină înmatriculată în Bulgaria.

”Doamna Rovana Plumb nu deține și nu a deținut în proprietate nici un autoturism marca Audi Q7, înmatriculat în Bulgaria. Nu a folosit și nu va folosi, personal, un astfel de autoturism în activitatea domniei sale. Mașina menţionată în declaratiile sale de avere anterioare a fost înstrăinată către o terță persoană, în anul 2013”, a fost răspunsul dat de fostul ministru al Mediului prin intermediul consilierului său personal.

Nu este singurul scandal în acre a fost implicată Rovana plumb. Presa a scris despre reţeaua condusă de familia Plumb în Dâmboviţa. O reţea care constă în alianţe transpartinice, dar şi jurnalişti sau oameni de afaceri. Printre ei se numără Mihai Volintiru, preşedinte PNL Dâmboviţa, Vasile Moise, preşedinte Partida Romilor Dâmboviţa şi preşedinţii unor instituţii publice, cum ar fi Direcţia Sanitar Veterinară sau Inspectorul Şef adjunct IPJ.
Scopul este multiplu. Atragerea fondurilor POS Mediu sau a banilor din contracte cu compania Apele Române, toate aflate sub tutela ministrului Mediului.

Presa locală a scris că mafia din Dâmboviţa se afla sub tutela fiului acesteia. Andrei Plumb, fiul ministrului Mediului, ar fi vrut chiar să se impună drept candidat la Primăria Târgovişte.

De altfel, numele Rovanei Plumb apare şi în stenogramele procurorilor din dosarul lui Ion Stan. În interceptări se vede clar că, în schimbul banilor pentru partid, diverşi oameni de afaceri urmau să primească bani de la ministerul mediului.


Sursa:http://www.nasul.tv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu