Reclama1

miercuri, 15 octombrie 2014

De ce trădează Victor Ponta interesul național și Armata Română în favoarea extremismului maghiar? Poligon de 70 de hectare al Armatei Române, de importanță strategică majoră, cedat extremiștilor maghiari în Covasna!

De ce trădează Victor Ponta interesul național și Armata Română în favoarea extremismului maghiar? Poligon de 70 de hectare al Armatei Române, de importanță strategică majoră, cedat extremiștilor maghiari în Covasna!


Tot felul de politruci înhămați la ideologii partinice pentru care interesul național dacă nu este colorat în culori de partid nu există, se vor grăbi să citească în cheie electorală analiza de mai jos. Romanian Global News a demonstrat de-a lungul anilor că nu are altă culoare decât cea a tricolorului. Și toate faptele actorilor politici care nu țin seama de interesul național, simbolizat de tricolorul roșu, galben și albastru, vor fi sancționate.

Unul din obiectivele majore ale Budapestei de la 1918 până în prezent a fost curățarea etnică a județețelor Harghita și Covasna de populația românească și de instituțiile statului român. Vectorul principal de acțiune al Budapestei în atingerea acestul obiectiv a fost în ultimii 24 de ani UDMR-ul. Vectori secundari au fost partidele românești care în complicitate (coaliție cum este complicitatea îmbrăcată politic!) cu agentul politic al Ungariei, i-au facilitat acestuia atingerea obiectivelor.

În acest context Victor Ponta și Mircea Dușa, dar și o turmă de generali din Ministerul Apărării fără coloană vertebrală, complici ai UDMR și ai Budapestei doresc scoaterea unui obiectiv strategic aflat în județul Covasna, din proprietatea Armatei și punerea lui la dispoziția extremiștilor maghiari care conduc orașul Sfântu Gheorghe.

În contextul radicalizării mișcărilor extremiste maghiare și a sprijinului masiv financiar, logistic și politic pe care Budapesta îl oferă acestor extremiști, în contextul axei Budapesta- Moscova care se vrea a trece prin centrul României, Poligonul de 70 de hectare de lângă orașul Sfântu Gheorghe, aflat în propietatea Armatei din perioada interbelică, are un rol operativ-tactic fundamental în cazul apariției unor mișcări terorist-separatiste în zona Harghita și Covasna.

Generalii de la Budapesta știu acest lucru și de aceea eliminarea acestei facilități operative din arsenatul tactic al Armatei Române din zonă a devenit obiectiv prioritar.

Aceștia au ordonat UDMR-ului preluarea acestui Poligon, iar UDMR-ul după ce l-a încălzit pe Ponta în Pasul Nyerges (pe Dușa l-au încălzit mai demult și vom reveni asupra acestuia în altă analiză) i-au cerut proprietatea Armatei. Iar Ponta, complice a acceptat!
Dar să o luăm cu câteva luni mai devreme...
3 august 2014, Pasul Cașin, județul Harghita, România. Mândru că este român, candidatul la Președinția României, participă la manifestările comemorative prilejuite de împlinirea a 165 de ani de la bătălia din Pasul Nyerges, în care aproximativ 200 de secui au fost ucişi de trupele ţariste şi austriece, el mergând împreună cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi fiind întâmpinat de primarul comunei Cozmeni, Bodo David, şi de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba.
Trec peste un mic inconvenient, rezultat al predării în școli a geografiei României în limba maghiară conform legii educației 1/2011 marca Boc & Funeriu, Pasul Cașin devine Pasul Nyerges și este preluat ca atare de toată presa română. Mai trec peste un amănunt, mândrul român Victor Ponta stă drepți la intonarea cu fanfara a imnului Ungariei, alături de formațiunile paramilitare ungare ale husarilor (un al amănunt nesemnificativ, chiar dacă formațiunile paramilitare sunt interzise de Constituție) și ascultă la un casetofon gâjâit două strofe ale imnului României.
Al treilea și ultim amânunt nesemnificativ, de jur împrejur flutură drapele Ungariei și așa zisele steaguri secuiești, în fapt simbol al separatismului pe criterii etnice a județelor Covasna, Harghita și Mureș sub denumirea de așa-zis ținut secuiesc.
Înconjurat de extremiști moderați sau radicali, promotori ai unui nou rapt teritorial îndreptat împotriva României, Victor Ponta uită, nu știe sau nu îl interesează, deși este mândru că este român, că sărbătoriții momentului, luptătorii secui de la 1848, au fost masa de manevră a guvernului kossuthist care a comis atrocități greu de imaginat în Transilvania, inclusiv în timpul ocupaţiei ungare de patru luni (aprilie-iulie 1849), când a avut loc „cea mai cumplită tiranie" – scria pașoptistul George Bariţiu. Aceşti secui fanatizaţi au comis măcelul de la Mihalţ, măcelul de la Luna, incendierile, jafurile şi omorurile de după adunarea de la Lutiţa în drumul lor până la Reghin etc. Ei au fost braţul armat al lui Kossuth în Transilvania anexată vremelnic de „Ungaria revoluționară", care prin teroare a vrut să maghiarizeze pe români şi să-i desfiinţeze ca neam.
4 august 2014. Antal Arpad, primarul extremist care amenința românii din Covasna cu soarta sârbilor din Kosovo: "aştept ca această prezenţă a premierului să fie urmată şi de o serie de legi care să fie în favoarea comunităţii maghiare, să ne simţim şi noi cetăţeni de rangul întâi aşa cum se simt şi cetăţenii de naţionalitate română".
6 octombrie 2014. a fost demarată asfaltarea drumului Târgu Secuiesc–Balvanyos, cea de a „doua autostradă secuiască" (István Zoltán, secretar de stat la Ministerul Transporturilor dixit). Cu bani din bugetul de stat al României. Negociați la Pasul Cașin se pare.
H.G. nr. 724/26.08.2014. Consiliul Județean Covasna, condus de unul dintre cei mai aprigi separatiști, primește de la bugetul de sta 2,5 milioane lei pentru a își debloca conturile poprite de un creditor al CJ Covasna. Nu are importanță din vina cui s-a produs prejudiciul de 2,5 milioane în procesul pierdut de CJ Covasna. Pentru UDMR are balta pește.
Desigur lista cu favoruri guvernamentale pentru UDMR este una lungă. Chiar consistentă după vizita premierului la Pasul Cașin. Nu insist. Subiectul este ultimul poligon al Armatei Române, făcut și el cadou UDMR.
12 august 2014. Consiliul Local Sfântu Gheorghe votează un proiect de hotărâre prin care a pregătit o hotărâre de guvern cu scopul de a intra în posesia Casei de Cultură a Sindicatelor. La aceeași ședință se votează un proiect asemănător, și anume acela ca poligonul de lângă cimitirul comun să intre din proprietatea Ministerului Apărării Naționale în proprietatea orașului. 17 hectare pentru cimitire de confesiuni diferite, dintre care 5 hectare pentru un cimitir al eroilor (ai cui eroi ? Ar fi o premieră națională ca un primar udemerist să ridice o statuie, oricât de mică ar fi ea unui român. De 25 de ani se edifică numai și numai statui sau simboluri cu caracter profund antiromânesc sau care promovează mesaje imperialist-nostalgice maghiare). Restul până la 70 de ha pentru un așezământ socio-medical. Nu se zice ce fel de așezământ pe 70 de ha. Localnici vorbesc de interese imobiliare; dar și de strategia separatiștilor, gândită la Budapesta, de eliminare a proprietății de stat din teritoriul ce îl doresc scos de sub autoritatea statului român, cu precădere a proprietății și structurilor și unităților militare, considerată armată de ocupație și denumită ca atare în presa magiară și în discursurile publice ale liderilor politici și civici maghiari.
Scurt istoric al poligonului militar. Să fie clar. Nu este vorba de teren naționalizat în perioada comunistă. Este teren cumpărat de statul român în perioada interbelică, când politica națională prima, iar guvernele de la București se străduiau să integreze teritoriul național al României, să asigure o prezență militară uniformă la nivel național și nu să facă pe placul acelora care, în contradictoriu cu România, ridică pretenții teritoriale facilitându-le în schimbul unor trocuri electorale culoare de secesionism teriorial. Centrul de Instrucţie al Infanteriei din Sfântu Gheorghe, înfiinţat prin Decret Regal, constituit prin exproprieri după 1921 şi plătit până la ultima centimă, teren considerat zonă strategică a Armatei, a ajuns să fie parcelat astăzi pentru case de vacanţă cu excepția ultimelor 70 de hectare, Poligonul militar lt. Paiș David, ce urmează a fi predat de Guvernul Ponta UDMR prin hotărâre a Guvernului.
În timp ce se pregăteşte acest tun antinațional, mascat sub forma unui tun imobiliar și mascat parțial ecumenic de intenția nobilă de a da 17 hectare și pentru cimitire, puţinele unităţile militare din împrejurimi îşi deplasează soldaţii la trageri "cu hârburi care consumă motorină „la greu", cu căruţe, sau cu ce le mai dă mâna, tocmai la Braşov".
Oare nu se găsește alt teren în Sf. Gheorghe pentru cimitir? De ce tocmai terenul Ministerului Apărării Naționale, poligon de instrucție militară, este cel mai bun teren de cimitir ? De ce nu un teren al municipiului Sf. Gheorghe. Dacă neapărat cel mai bun pământ de înhumare este cel al Armatei Române, atunci de ce nu se face un schimb cu un alt teren al mun. Sf. Gheorghe, care să fie folosit ca poligon militar. Răspunsul este unul singur. Strategia de separatism presupune scoaterea din zonă a Statului Român și a instituților sale reprezentative.
Cedarea acestui poligon reprezintă un act de trădare a României. Indubitabil.
Respect de președinte mândru (pentru ce motive o fi mândru că e român? – ar fi interesant de aflat). Cedarea către UDMR a ultimului poligon al Armatei Române din teritoriul supus samavolnic maghiarizării de-a lungul timpului nu este singura dovadă a respectului pe care prezidențiabilul Ponta îl poartă Armatei Române.
Odată instalat în Ministerul Apărării Naționale, a văzut pe holul respectivei instituţii galeria de portrete ale foştilor şefi ai Marelui Stat Major al Armate Române şi în loc să rămână împietrit de admiraţie, aşa cum se cuvine să fie orice român când vede poza unui şef al Armatei, a rostit scurt către generali: "Daţi jos de pe pereţi, domnilor, porcăria asta! Să nu mai văd aşa ceva aici! Duceţi astea la muzeu". Dar ce-a făcut premierul Ponta rostind aceste cuvinte? El a comis un sacrilegiu! A profanat altarul sacru al militarilor români!" (Ion Petrescu,http://adevarul.ro/international/in-lume/alo-victor-pontapune-tablourile-generalilor-locul-lor-1_54359ec60d133766a8c6fd2f/index.html )
Să ne aducem aminte:
2008, Toplița, județul Harghita, Adunarea Formului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș:
"Mă aflu aici pentru a exprima o poziție foarte clara si foarte fermă pe care reprezentanții de astăzi ai puterii si statului roman au întârziat să o aibă și pentru a manifesta o solidaritate de care aveți foarte mare nevoie", a spus seful PSD, Victor Ponta. (n.r.s-a referit la lipsa de reactie a autoritatilor romane fata de decizia luata de aleșii locali din secuime de a propune oficializarea limbii maghiare, propunere care a starnit dispute aprige).
"Vreau să vă asigur că nu sunteți singuri în această parte de țară", a mai spus Ponta, în aplauzele celor aflați in sala".
"N-o sa vedeți niciodată un membru al partidului nostru la o manifestare alături de cei care se pronunță împotriva Constituției României. Este un legământ pe care îl fac astăzi, în fața dumneavoastră".
"Ardealul este în Romania si niciun roman nu trebuie sa plece din locul in care s-a născut pentru a fi in tara lui. Iar Ținutul Secuiesc nu este în România pentru că nu există Ținutul Secuiesc".
„Sunt tânăr, sunt un om de stânga, am 37 de ani si cred că (...) locuitorii din Ardeal nu vor avea prea curând o reacție din partea Puterii de la București față de intențiile exprimate de aleșii locali de etnie maghiară "atâta timp cât existența lor depinde de voturile maghiarilor".
"Ar fi foarte bine dacă am avea un președinte al României și un premier care să exprime o poziție a României. Deocamdată avem un președinte al PDL și un premier al PDL care sunt convins că, pentru secui expresia pe care o folosesc e intraductibilă, fac pe mortul în păpușoi și nu spun nimic despre această problemă".
Noiembrie 2012, după victoria USL cu peste 50%: am discutat cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, şi de luni vor începe discuţiile pentru crearea unei majorităţi constituţionale împreună cu Uniunea.
Septembrie 2014, după lansarea de către UDMR a proiectului de autonomie teritorială a ținutului secuiesc: „Eu sunt cu steagul României în spate, am un respect deosebit pentru steagul României, pentru simbolurile instituției pe care o reprezint. Cât fac declaraţii de aici, vorbim despre activitatea Guvernului. Repet, nu este un proiect guvernamental, nu a fost discutat în cadrul guvernului şi orice alte comentarii politice le voi face în alt cadru".
Poate în păpușoi. Ca mortul!
Speranța este că nu toți acoperiții din SIE trădează România și interesele românești, deși starea comunităților românești din jurul frontierelor și Balcani și complicitățile ticăloase a unor diplomați ai României din aceste spații dovedește tocmai contrariul...
La fel de condamnabilă este lipsa de coloană vertebrală a unei ciurde de generali care au fost așezați prin posturi cheie le Ministerului Apărării și care ling pantofii politicienilor trădători, facând din Armata Română un fel de depozit din care se servește cine vrea...
Atenție însă Armata Română este și altceva decât papagali cu vipușcă ...Este cea care în teatrele de operații, văzută sau nevăzută, a curățat terenul pentru înaintarea Aliaților și a demostrat că este o elită a NATO...Oamenii aceștia deocamdată scrâșnesc din dinți...Nu se știe însă până când!

Pentru Romanian Global News,
General T.P.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu