Reclama1

joi, 2 octombrie 2014

ALEXANDRU BITTNER A MĂRTURISIT TOT ÎN SUA, ÎN DOSARUL MICROSOFT șI A OBțINUT O ÎNțELEGERE CU FBI șI IRS

ALEXANDRU BITTNER A MĂRTURISIT TOT ÎN SUA, ÎN DOSARUL MICROSOFT șI A OBțINUT O ÎNțELEGERE CU FBI șI IRS



În anul 2013 Alexandru Bittner care este și cetățean american a hotărât să plece și să se stabilească definitiv în SUA, lichidându-și toate afacerile și proprietățile din România și transferându-și, în mod legal, banii în bănci americane. În primăvara acestui an, autoritățile române comunică autorităților americane că Alexandru Bittner este personaj cheie în afacerea „Mită de la Microsoft”. Imediat, fiscul american, temuții IRS, despre care americanii spun că: „de moarte și de IRS nu poți scăpa”, fără poliție, FBI, mascați, ciocănesc la ușa lui Bittner și îi aduc la cunoștință că toate conturile și bunurile sale sunt blocate deoarece asupra sa planează niște suspiciuni de infracțiuni transfrontaliere, mai precis din România. 

Bittner rămas fără acces la conturi și fără posibilitatea de a vinde vreun bun a reușit să reziste câteva luni după care a fost gata să mărturisească tot ce știe despre dosarul Microsoft și nu numai, obținând o înțelegere cu autoritățile americane. FBI a comunicat autorităților române mărturia lui Bittner, românii au confirmat americanilor că mărturia se coroborează cu alte probe și atunci IRS-ul a ridicat sechestrele, Bittner rămânând cu averea intactă. Alexandru Bittner intermedia plata mitelor către Adrian Năstase. 

Numele lui apare și în dosarul „Mătușa Tamara” în care Adrian Năstase a fost achitat definitiv. Dezvăluirile presei de la acea vreme au arătat că, deși putred de bogată, mătușa Tamara trăia aproape in sărăcie, într-o garsonieră modestă. Cu toate astea, în 1999, la peste 90 de ani, mătușa cumpăra terenuri în zona rezidențială Băneasa-Voluntari, arătând o intuiție mai bună decât un expert imobiliar. Lovitura în afaceri a reprezentat-o prețul terenului: 156 de dolari pentru 2.500 de metri pătrați, un preț de 240 de ori mai mic decât cel al pieței. Potrivit declarațiilor din 2006 ale lui Adrian Nastase, consilierul în afaceri al mătușii Tamara a fost Alexandru Bittner, un apropiat al fostului premier și prietenul din liceu al surorii acestuia. De altfel, Bittner cumpărase în 1999 de la bătrână bijuterii și tablouri în valoare de 400.000 de dolari. Între cei doi au urmat și alte tranzacții. Bittner i-a vândut mătușii Tamara trei apartamente pe care aceasta le-a lăsat moștenire Danei Nastase. 

Aceasta le-a revândut pentru 300.000 de euro. După ce Adrian Năstase a pierdut alegerile prezidențiale, Alexandru Bittner după certuri cu partenerii săi Dorin Cocoș și Adrian Petrache (tatăl lui Alin Petrache), s-a retras din afaceri locul său fiind ocupat de Dorin Cocoș. În dosarul Microsoft martorii declară că Dorin Cocoș a primit o mită de 9 milioane de Euro. Precizăm că Dorin Cocoș nu a făcut înțelegere cu nicio autoritate.




Sursa:http://www.curentul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu